Οι Ουκρανοί (ή όποιοι χειρίζονται τα drones) βύθισαν ένα ακόμα ρωσικό πλοίο του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας και συγκεκριμένα το περιπολικό Sergey Kotov, το οποίο είχε ενταχθεί σε υπηρεσία μόλις το 2022!

Όπως αναφέρουν οι Ουκρανοί η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που θεωρείται αδύνατο το πλοίο να επισκευαστεί ξανά.

Σύμφωνα με πληροφορίες το χτύπημα διεξήχθη και με υποθαλάσσια και με εναέρια drones ενώ για λόγους ασφαλείας έκλεισε η γέφυρα του Κερτς.

Κατά την ουκρανική επίθεση επλήγη και μια δεξαμενή καυσίμων.

Πάντως, ακόμα και ρωσικοί λογαριασμοί αναφέρουν το πλοίο έχει χαθεί.

Δεν έχουν βρει λύσεις οι Ρώσοι για την αντιμετώπιση των ουκρανικών drones αν και αμφισβητείται πλέον κατά πόσο ο χειρισμός τους γίνεται από Oυκρανούς ή από Δυτικούς ενέργεια στρατιωτικούς, κάτι το οποίο άλλωστε αποκάλυψε ο ίδιος ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

Ο Όλαφ Σολτς με τις δηλώσεις του αυτές δικαιώνει την Μόσχα που ανέφερε πως σε πρόσφατα πλήγματά της σκοτώθηκαν στην Ουκρανία Γάλλοι στρατιώτες και όχι μισθοφόροι.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα έδωσε στη δημοσιότητα η Mαργαρίτα Σιμονιάν, διευθύντρια του ομίλου μέσων ενημέρωσης Rossiya Segodnya και του τηλεοπτικού καναλιού RT, όλο το περιεχόμενο της συνομιλίας Γερμανών ανώτατων αξιωματικών της Luftwaffe αναφορικά με τα σχέδιά τους για βομβαρδισμό της γέφυρας του Κερτς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ