Εντύπωση προκάλεσαν στην Δύση οι καταρρίψεις 24 ουκρανικών μαχητικών και 5 ελικοπτέρων από ρωσικά πυραυλικά συστήματα που παρέλαβαν προσφάτως οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Ρώσος ΥΠΑΜ Σ.Σοϊγκού.

Οι Δυτικοί προσπαθούσαν να καταλάβουν ποιος είναι ο νέος αυτός πύραυλος και ποιες οι δυνατότητές του καθώς οι καταρρίψεις φαίνεται πως έγιναν από εξαιρετικά μεγάλες αποστάσεις και σε διάστημα πέντε ημερών!

Πρόκειται για μία νέα έκδοση του πυραύλου αέρος-αέρος R-37 την R-37 M.

Σύμφωνα με τo Janes υπάρχουν η τελευταία έκδοση έχει εμβέλεια 300 έως και 400 χλμ!

Οι Ρώσοι μάλιστα ισχυρίζονται πως είναι πολύ μεγαλύτερη!

Ο νέος πύραυλος δοκιμάστηκε επιχειρησιακά και τα αποτελέσματα τρόμαξαν τους Δυτικούς καθώς εντάσσεται σε υπηρεσία λίγο πριν την έλευση των F-16 που θα παραδοθούν στο Κίεβο μέχρι το τέλος του έτους.

Είναι δεδομένο πως θα δοκιμαστεί πάνω στα αμερικανικά μαχητικά.

Ο πύραυλος σχεδιάστηκε ειδικά για να τεθεί σε χρήση από τα ρωσικά μαχητικά πέμπτης γενιάς Su-57 τα οποία θα τον μεταφέρουν εσωτερικά.

Οι Ρώσοι λένε πως η εμβέλεια του πυραύλου συγκρίνεται μόνο με αυτή των πυραύλων cruise που μεταφέρουν τα στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95 και Tu-160!

Eάν αυτό ισχύει τότε οι Ρώσοι δημιούργησαν έναν πολύ επικίνδυνο συνδυασμό οπλικών συστημάτων που σχεδιάζουν να τον χρησιμοποιήσουν στα πεδία των μαχών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ