Την ίδια στιγμή που τα δυτικά μέσα σε Ευρώπη και ΗΠΑ θέλουν να δείξουν ότι η Ουκρανία θα νικήσει αν λάβει τα απαραίτητα ποσά (ακόμα αναζητούν τα 60 δισ. δολάρια του αμερικανικού Κογκρέσου) ο ιδρυτής της μεγαλύτερης ιδιωτικής μισθοφορικής στρατιωτικής εταιρείας Blackwater (πλέον ανήκει σε άλλον όμιλο), Έρικ Πρινς (Erik Prince) μίλησε για τον πόλεμο στην Ουκρανία και έδωσε μια άλλη οπτική .

«Το πιο αηδιαστικό είναι ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που λένε «υποστηρίζω την Ουκρανία» – γυρίζουν ψάχνοντας την υδρόγειο μπροστά τους και το 99% από αυτούς δεν θα μπορέσουν καν να βρουν την Ουκρανία στον χάρτη», αναφέρει ο Πρινς σύμφωνα με αναφορά του στο PBD Podcast .

Ο Πρινς πιστεύει ότι «οι απόψεις τους δεν έχουν σημασία γιατί είναι ηλίθιοι». Πιστεύει ότι «τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι καλή επιρροή» στην πολιτική ή την κοινωνία.

Έτσι, σύμφωνα με τον Πρινς, ένας συγκλονιστικός αριθμός ανθρώπων με «ισχυρή θέση στην Ουκρανία» στα κοινωνικά δίκτυα δεν έχουν ιδέα πού βρίσκεται ή ποια είναι η πραγματικότητα.

Ο Πρινς χαρακτήρισε τους υποστηρικτές της στρατιωτικής υποστήριξης στους ανθρώπους του Κιέβου ότι είναι «υψηλά επιρρεπείς στην προπαγάνδα».

Κάλεσε για τον τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρόκειται να εξαπολύσουν συμβατικό πόλεμο με τη Ρωσία.

 Κατά τη γνώμη του, η Ουκρανία «καταστρέφεται δημογραφικά» και «η δυτική αμυντική βάση είναι γελοία».

Ο Πρινς  ζήτησε «πάγωμα των γραμμών επαφής». «Ευθυγραμμίστε το μέτωπο εκτός από… ας έχουν Κριμαία, Ντόνετσκ, Λούγκανσκ – ό,τι κι αν είναι», πρότεινε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι Αμερικανοί φορολογούμενοι σίγουρα δεν πρέπει να ξοδέψουν άλλα 100 δισεκατομμύρια δολάρια στην Ουκρανία όταν υπάρχει σημαντική διαφθορά εκεί».

Επέκρινε επίσης την ιδέα της εισδοχής της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ

Σύμφωνα με τον ίδιο, «έχει δοθεί κάθε δυνατή διαβεβαίωση ότι το ΝΑΤΟ δεν θα επεκταθεί προς τα ανατολικά μετά το 1992».

Την ίδια στιγμή, ο Πρινς υποστηρίζει ότι η Ρωσία έκανε λάθος που ξεκίνησε τον πόλεμο με την Ουκρανία, αν και δεν γνωρίζει «αν η Δύση θα μπορούσε να είχε επιλύσει την όλη κατάσταση με διαφορετικό τρόπο».

Ας θυμηθούμε ότι το 2015, ο Γερμανός πολιτικός επιστήμονας Michael Lüders ανέφερε ότι μισθοφόροι από τον ιδιωτικό αμερικανικό στρατό «Academi», παλαιότερα γνωστός ως Blackwater, συμμετείχαν στις μάχες στο Ντονμπάς από την πλευρά του Κιέβου. 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, το 2020, ο Πρινς ήθελε να δημιουργήσει μια ιδιωτική Μισθοφορική Ομάδα στην Ουκρανία. Σήμερα βλέπει το αδιέξοδο αυτής της ιδέας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ