Έναν διοικητή της Χαμάς που περιγράφεται ως ο Παλαιστίνιος Οσάμα Μπιν Λάντεν επιδίωκαν να εντοπίσουν το Σάββατο τα ισραηλινά στρατεύματα που έχουν ορκιστεί να τον βρουν όπου και αν κρύβεται καθώς όπως λένε οι μέρες του είναι μετρημένες.

Ο λόγος για τον Yahya Sinwar, 60 ετών, που είναι ο σημερινός επικεφαλής της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Έχει συλληφθεί από το Ισραήλ πολλές φορές και πέρασε 24 χρόνια στις ισραηλινές φυλακές: αφέθηκε ελεύθερος το 2011, στο πλαίσιο ανταλλαγής κρατουμένων με τον ισραηλινό στρατιώτη Gilad Shalit.

Ο Sinwar θεωρείται υπεύθυνος για τη δολοφονία 1.300 Ισραηλινών στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου. Ο αριθμός των νεκρών στις ΗΠΑ ανήλθε στους 29 το Σάββατο, με 15 αγνοούμενους, που πιστεύεται ότι κρατούνται όμηροι στη Γάζα. «Ο Yahya Sinwar είναι το πρόσωπο του κακού», είπε ο αντισυνταγματάρχης Richard Hecht, εκπρόσωπος του IDF. «Είναι ο εγκέφαλος πίσω από αυτό, όπως ήταν ο Μπιν Λάντεν.

«Έχτισε την καριέρα του στη δολοφονία Παλαιστινίων όταν κατάλαβε ότι ήταν συνεργάτες. Έτσι έγινε γνωστός ως ο χασάπης του Χαν Γιούνις [στη νότια Γάζα] ».

Ο Hecht είπε ότι τα ισραηλινά στρατεύματα δεν θα ησυχάσουν μέχρι να βρεθεί και να σκοτωθεί. «Αυτός ο άνθρωπος και όλη η ομάδα του είναι στο στόχαστρο μας. Θα φτάσουμε σε αυτόν τον άνθρωπο», είπε, προσθέτοντας: «Αυτό μπορεί να είναι πάρει πολύ καιρό.

Όπως εξηγεί η Daily Mail, ο Sinwar χαρακτηρίστηκε τρομοκράτης από τις Ηνωμένες Πολιτείες το 2015. Οι δηλώσεις του Hecht έρχονται τη στιγμή που η ισραηλινή αεροπορία σκότωσε τον Merad Abu Merad, επικεφαλής της αεροπορικής δραστηριότητας της Χαμάς, στην πόλη της Γάζας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ