Ο κυβερνήτης της περιοχής του Μπέλγκοροντ στη Ρωσία δήλωσε σήμερα ότι η Ουκρανία βομβάρδισε δυο συνοριακούς οικισμούς, αλλά δεν αναφέρθηκαν θύματα την ίδια στιγμή που η Γερμανία μιλά για νόμιμη τακτική των Ουκρανών κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε νέες κατευθύνσεις την σύρραξη.

“Στο Σεμπέκινο, θραύσματα από οβίδες πυροβολικού κατέστρεψαν ένα αυτοκίνητο και ένα τμήμα του δρόμου. Υπάρχουν ζημιές στα καλώδια ηλεκτρικού. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης επιχειρούν επί τόπου” δήλωσε ο Βιτσισλάβ Γκλαντκόφ σε ανακοίνωση που ανάρτησε στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Νωρίτερα σήμερα, το Κρεμλίνο δήλωσε ότι “ανησυχεί” για τις αναφορές περί βομβαρδισμών στην περιοχή του Μπέλγκοροντ, μια συνοριακή επαρχία που έχει επανειλημμένα δεχθεί πυρά από τη γειτονική περιοχή Χάρκοβο της Ουκρανίας.

Την ίδια στιγμή η αυτοάμυνα της Ουκρανίας έναντι της Ρωσίας είναι νόμιμη, σύμφωνα με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χέμπεστραϊτ, αναφερόμενος στις πληροφορίες περί ουκρανικών επιθέσεων με drones και ρουκέτες σε ρωσικούς στόχους.

“Δεν έχουμε ιδία γνώση των επιθέσεων εναντίον της Ρωσίας, αλλά επί της αρχής το διεθνές δίκαιο θεωρεί νόμιμη την αυτοάμυνα έναντι τρομοκρατικών επιθέσεων”, δήλωσε ο κ.Χέμπεστραϊτ. Διευκρίνισε επίσης ότι κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε χθες με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βλοντίμιρ Ζελένσκι, ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς ενημερώθηκε για τις πρόσφατες ρωσικές επιθέσεις εναντίον του Κιέβου και για την “καλή απόδοση” του συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας, ενώ τόνισε ότι τα γερμανικά όπλα έχουν διατεθεί μόνο για την υπεράσπιση της ουκρανικής επικράτειας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ