Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε συνέντευξή του στην καθημερινή RBC, δήλωσε ότι «οι ΗΠΑ χάνουν την κυριαρχία τους στον κόσμο και θεωρούν την παρούσα στιγμή ως την ιστορική τους ευκαιρία να καταστρέψουν τη Ρωσία».

«Η Αμερική είναι μια τεράστια οικονομική δύναμη και η μεγαλύτερη στρατιωτική χώρα», είπε ο Ντμίτρι Πεσκόφ και συμπλήρωσε ότι:

«Αλλά χάνουν σταδιακά τις ηγετικές τους θέσεις, εν μέρει λόγω του γεγονότος ότι πετσοκόβουν τον… κλαδί στο οποίο κάθονται. Νέα κέντρα εξουσίας αναπτύσσονται και ολόκληρο το σύστημα βρίσκεται σε κατάσταση ρευστότητας».

«Σε μια προσπάθεια να διατηρήσει τις ηγετικές της θέσεις, η Αμερική δεν προσπαθεί μόνο να μας καταστείλει», είπε ο Ν.Πεσκόφ.

«Πιστεύουν ότι, όπως μου φαίνεται, αυτή είναι η καλύτερη ιστορική στιγμή για να μας ξεφορτωθούν».

Ωστόσο, η Ουκρανία, η οποία υποστηρίζεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι «ένα μικροσκοπικό εργαλείο σε αυτόν τον υπαρξιακό αγώνα», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ρωσικής προεδρίας.

Ξένοι επιχειρηματίες θέλουν να συνεχίσουν να εργάζονται στη Ρωσία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο RBC στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (SPIEF).

«Ξένοι επιχειρηματίες που συνεχίζουν να εργάζονται στις αγορές μας είναι παρόντες εδώ [στο SPIEF] και αυτό είναι πολύ σημαντικό», είπε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Προσπαθούν «να μην δίνουν συνέντευξη για ευνόητους λόγους», σημείωσε.

«Έχουν ανησυχίες σχετικά με την ανεξέλεγκτη πίεση από την πλευρά των κυβερνήσεών τους. Αλλά είναι εδώ και είναι γεμάτοι σχέδια να εργαστούν εδώ», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ