(Ανανέωση από αρχική δημοσίευση: 12:05): Ο αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ και πρώην πρόεδρος της Ρωσίας δήλωσε ότι πλέον «οι εχθροί των ΗΠΑ θα είναι φίλοι μας» και θα λάβουν όποιο ρώσικο οπλικό σύστημα χρειάζονται για να πραγματοποιήσουν «επώδυνα πλήγματα» σε δυτικούς στόχους!

Είπε μάλιστα πως οι εχθροί αυτοί μπορεί να είναι οποιοιδήποτε:

«Αυτός θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε θεωρεί τον Γιάνκιλαντ εχθρό του, ανεξάρτητα από τις πολιτικές του πεποιθήσεις ή τη διεθνή αναγνώριση».

Φυσικά μέσα στα πλήγματα αυτά κατά δυτικών στόχων, περιλαμβάνονται και ελληνικοί στόχοι όπως λιμάνια, αεροδρόμια και υποδομές, αφού η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατέταξε με τις ενέργειες της την Ελλάδα ως εχθρική χώρα για τη Ρωσία.

Πλέον η Ρωσία ανακοινώνει ότι έχει πλήρη νομιμοποίηση να αντιδράσει με ισοδύναμα μέτρα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, σε συνάντηση που είχε χθες Τετάρτη με τους επικεφαλής διεθνών πρακτορείων ειδήσεων στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (SPIEF), ανέφερε ότι η Μόσχα εξετάζει τρόπους να απαντήσει στις προμήθειες όπλων στο Κίεβο για τις επιθέσεις στη Ρωσία και αυτό θα είναι η παράδοση παρόμοιας ισχύος οπλικών συστημάτων σε περιοχές από όπου θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν «επώδυνα πλήγματα» σε δυτικές εγκαταστάσεις.

«Αυτό σηματοδοτεί μια αρκετά σημαντική αλλαγή στην εξωτερική μας πολιτική», σημείωσε ο Μεντβέντεφ, σχολιάζοντας τη θέση του προέδρου.

«Οι Γιάνκηδες και τα ευρωπαϊκά σκυλιά τους πιστεύουν ότι “έχουμε το δικαίωμα να στείλουμε οποιοδήποτε όπλο στην Ουκρανία, αλλά καμία χώρα δεν μπορεί να βοηθήσει τη Ρωσία”».

«Τώρα αφήστε τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους να αισθανθούν τον άμεσο αντίκτυπο της χρήσης ρωσικών όπλων από τρίτα μέρη», είπε, σχολιάζοντας την παρατήρηση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για το θέμα.

«Αν οι ΗΠΑ είναι εχθροί τους, τότε είναι φίλοι μας», σημείωσε ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας. «Και ας είναι η χρήση ρωσικών όπλων στις μέχρι στιγμής άγνωστες “περιοχές” όσο το δυνατόν καταστροφική για τους αντιπάλους τους και για τους αντιπάλους μας», είπε ο Μεντβέντεφ.

«Όσον αφορά εμάς, θα χαρούμε για τα επιτυχημένα χτυπήματα με τα όπλα μας εναντίον των κοινών μας εχθρών», κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ