Σφοδρούς βομβαρδισμούς κατά θέσεων της Χαμάς πραγματοποίησε αργά την Κυριακή, η ισραηλινή Αεροπορία η οποία δημοσίευσε βίντεο με τις επιθέσεις της «σε δεκάδες τρομοκρατικούς στόχους σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας».

Ο ισραηλινός Στρατός δήλωσε αργά το Σάββατο οι δυνάμεις του θα εντείνουν τις αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα, ενώ θα συνεχίσει και τα «χτυπήματα» σε πυρήνες της Χεζμπολάχ στη λιβανική πλευρά των συνόρων με το Ισραήλ.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό αργά το βράδυ της Κυριακής «χτυπήθηκε» ένας πυρήνας της Χεζμπολάχ που βρισκόταν δίπλα στην περιοχή Ματάτ και σχεδίαζε να εκτοξεύσει αντιαρματικούς πυραύλους προς το Ισραήλ και άλλος ένας που βρίσκεται στο Χαρ Ντοβ και σχεδίαζε να εκτοξεύσει πυραύλους.

Νωρίτερα ανώτερος Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε στο CNN ότι «δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός» στη Γάζα εν μέσω των προσπαθειών των ΗΠΑ και του Κατάρ να απελευθερώσουν περισσότερους από 200 ομήρους που κρατούνται εκεί από τη Χαμάς.

Ο αξιωματούχος «δεν γνώριζε» τις εκκλήσεις των ΗΠΑ για καθυστέρηση της χερσαίας επιχείρησης στη Γάζα και είπε ότι τόσο το Ισραήλ όσο και οι ΗΠΑ θέλουν όλοι οι όμηροι να απελευθερωθούν «το συντομότερο δυνατό».

Ωστόσο, πρόσθεσε ο αξιωματούχος, ότι «οι ανθρωπιστικές προσπάθειες δεν μπορούν να επηρεάσουν την αποστολή για την εξάρθρωση της Χαμάς».

Πάντως, ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν περιοχές κοντά σε τρία νοσοκομεία στη Λωρίδα της Γάζας τις πρώτες πρωινές ώρες, όπως μεταδίδουν οι Παλαιστίνιοι.

Σύμφωνα με τους Παλαιστίνιους, έγιναν βομβαρδισμοί κοντά στα νοσοκομεία Σίφα, Αλ Κουντς και στο Ινδονησιακό Νοσοκομείο, βόρεια.

Ο διευθυντής του Ινδονησιακού Νοσοκομείου δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα ότι ο ισραηλινός βομβαρδισμός προκάλεσε «σοβαρές ζημιές και τραυματισμούς», χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει τις πληροφορίες αυτές με ανεξάρτητο τρόπο άμεσα.

Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ζημιές στα ή κοντά στα άλλα δύο νοσοκομεία μέχρι στιγμής.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ