Τα κύρια ουκρανικά λιμάνια του Δούναβη, το Ρένι και το Ισμαήλ, δέχθηκαν μαζική επίθεση από μη επανδρωμένα ρωσικά drones Geran και καταστράφηκαν μεγάλες σιταποθήκες και κύριες λιμενικές εγκαταστάσεις.

Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα τη διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, γράφουν ότι από τα 25 drones , φέρεται να καταρρίφθηκαν 22 από αυτά.

Ωστόσο, πλάνα που δημοσιεύτηκαν με τις συνέπειες των επιδρομών των ρωσικών drones μαρτυρούν ότι οι επιθέσεις ήταν συντριπτικές και είναι απίθανο η ουκρανική αεράμυνα να κατέρριψε όσα drones, ισχυρίζεται ότι κατέρριψε. Αντίθετα, πολλά από αυτά πέτυχαν τον στόχο τους.

Στις φωτογραφίες που διένειμε η Κρατική Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης της Ουκρανίας, φαίνονται πολύ ισχυρές πυρκαγιές.

Η μεγαλύτερη φωτιά ξέσπασε στο Ρένι. Το λιμάνι του Ρένι χρησιμοποιείται εδώ και πολύ καιρό για τη μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού και την προμήθεια πυρομαχικών σε ουκρανικούς σχηματισμούς.

Επιπλέον, έχουν δημοσιευτεί πλάνα από την επίθεση ενός UAV σε χώρο αποθήκευσης καυσίμων. Προφανώς, ρωσικό drone χτύπησε βυτιοφόρα καυσίμων με καύσιμα για τις ουκρανικές δυνάμεις.

Εκτός από το Ρένι, ρωσικά drones έπληξαν τις λιμενικές υποδομές του Izmail, αλλά και την περιοχή του Nikolaev.

Η Ρωσία χτυπά τακτικά με πυραύλους και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στη στρατιωτική υποδομή της Ουκρανίας και κατά αυτόν τον τρόπο έχει προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στον ανεφοδιασμό των ουκρανικών δυνάμεων.

Επίσης έχει εμποδίσει την εξαγωγή σιτηρών μέσω του Δούναβη αλλά και διαμέσου της Βουλγαρίας και του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ