Η αμερικανική κεντρική διοίκηση για τη Μέση Ανατολή (CENTCOM) ανακοίνωσε, το βράδυ του Σαββάτου (3/2), ότι οι δυνάμεις της, έπληξαν έξι αντιπλοϊκούς πυραύλους πλεύσης των Χούθι, που ήταν «έτοιμοι να εκτοξευτούν εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα».

Οι αμερικανικές δυνάμεις εντόπισαν τους πυραύλους cruise σε περιοχές που ελέγχονται από τους Χούθι της Υεμένης και διαπίστωσαν ότι αποτελούν επικείμενη απειλή για τα πλοία του αμερικανικού Ναυτικού και τα εμπορικά πλοία στην περιοχή, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση της CENTCOM αναφέρει ότι «στις 3 Φεβρουαρίου, περίπου στις 7:20 μ.μ. (ώρα Σαναά), οι δυνάμεις της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ πραγματοποίησαν πλήγματα σε αυτοάμυνα εναντίον έξι αντιπλοϊκών πυραύλων cruise των Χούθι που ετοιμάζονταν να εκτοξεύσουν εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα.

Οι αμερικανικές δυνάμεις εντόπισαν τους πυραύλους cruise σε περιοχές της Υεμένης που ελέγχονται από τους Χούθι και διαπίστωσαν ότι αποτελούσαν άμεση απειλή για τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και τα εμπορικά πλοία στην περιοχή.

Η ενέργεια αυτή θα προστατεύσει την ελευθερία της ναυσιπλοΐας και θα καταστήσει τα διεθνή ύδατα ασφαλέστερα και ασφαλέστερα για το Πολεμικό Ναυτικό και τα εμπορικά πλοία των ΗΠΑ».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ