Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Μασίρα των Χούθι μετέδωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ και η Βρετανία εξαπέλυσαν δύο αεροπορικές επιθέσεις που είχαν στόχο το λιμάνι Ρας Ίσα στην επαρχία Χοντέιντα της Υεμένης.

Τα αεροπορικά πλήγματα έγιναν, ενώ οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης έχουν κλιμακώσει τις επιθέσεις κατά σκαφών που διαπλέουν την Ερυθρά Θάλασσα, μεταξύ των οποίων επίθεση που χθες προκάλεσε πυρκαγιά σε δεξαμενόπλοιο.

Ο πύραυλος που εκτόξευσαν οι Χούθι της Υεμένης έπληξε το πετρελαιοφόρο Marlin Luanda υπό σημαία των Νήσων Μάρσαλ, ανακοίνωσε πριν από λίγα λεπτά το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (U.S. Central Command ή CENTCOM).

«Στις 26 Ιανουαρίου και ώρα 7:45 μ.μ. (ώρα Υεμένης, 6.45 μ.μ. ώρα Ελλάδος), οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν τρομοκράτες Χούθι εκτόξευσαν αντιπλοϊκό βαλλιστικό πύραυλο από περιοχή που ελέγχουν στην Υεμένη και έπληξαν το πετρελαιοφόρο M/V Marlin Luanda υπό σημαία των Νήσων Μάρσαλ. Το καταδρομικό USS Carney (DDG 64) και άλλα συμμαχικά πλοία ανταποκρίθηκαν και προσφέρουν βοήθεια. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί μέχρι στιγμής», αναφέρει η ανακοίνωση της CENTCOM.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ