Συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους στην βόρεια Γάζα οι δυνάμεις του ισραηλινού Στρατού (IDF) την ώρα που η Χεζμπολάχ με βίντεο που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα λέει: «Ερχόμαστε».

Στο μεγάλης διάρκειας βίντεο παρουσιάζονται διάφορες δραστηριότητες της οργάνωσης, πρόσφατα κτυπήματα κατά ισραηλινών στόχων και το πυραυλικό της οπλοστάσιο.

Το τι ακριβώς λέει βέβαια ο εκφωνητής δεν γνωρίζουμε.

Στρατιώτες του  IDF που συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους γύρω από το νοσοκομείο Αλ Σίφα φέρεται να εντόπισαν ένα δωμάτιο διοίκησης και ελέγχου της Χαμάς σε βάθος 10 μέτρων.

Αργά το απόγευμα της Κυριακής ο IDF και η υπηρεσία ασφαλείας Shin Bet δημοσιοποίησαν νέα πλάνα που δείχνουν μέρος του δικτύου σηράγγων της Χαμάς κάτω από το νοσοκομείο Shifa της πόλης της Γάζας, όπου η οργάνωση πιστεύεται ότι έχει ένα κύριο κέντρο διοίκησης.

Παράλληλα το Ισραήλ έδωσε στη δημοσιότητα ανατίναξη ενός τοπικού δικτύου τούνελ κοντά στα σύνορά του στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

«Τα ευρήματα αποδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι τα κτίρια του νοσοκομειακού συγκροτήματος χρησιμοποιούνται ως υποδομή για την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς, για τρομοκρατική δραστηριότητα. Αυτή είναι μια ακόμη απόδειξη ότι χρησιμοποιεί κυνικά τους κατοίκους της Γάζας ως ανθρώπινη ασπίδα για τις δολοφονικές και τρομοκρατικές της δραστηριότητες».

Ακόμη ο IDF και η Shin Bet λένε ότι συνεχίζουν να επιχειρούν στην Αλ Σίφα για να αποκαλύψουν το δίκτυο σηράγγων της Χαμάς στην περιοχή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ