Συνεχίζονται αδιάκοπα οι μάχες μεταξύ του ισραηλινού Στρατού και των δυνάμεων της Χεζμπολάχ στα σύνορα του Λιβάνου.

Οι μαχητές της σιιτικής οργάνωσης χρησιμοποιούν α/τ πυραύλους Kornet για να χτυπήσουν τεθωρακισμένα οχήματα των ισραηλινών όπως και σημεία συγκέντρωσης προσωπικού.

Η Χεζμπολάχ διαθέτει αγνώστου μεγέθους απόθεμα ρωσικών α/τ Kornet που τους έχει παραλάβει από ιρανικά «κυκλώματα» διαμέσου του διαδρόμου εφοδιασμού που έχει δημιουργήσει η Τεχεράνη στην Συρία.

H οργάνωση έχει αναπτύξει στα σύνορα με το Ισραήλ 15.000 άνδρες. Διαθέτει εμπειροπόλεμα στελέχη από τον πόλεμο της Συρίας, όπου έπαιξαν κρίσιμο ρόλο στο να διατηρήσουν την κυβέρνηση Άσαντ όρθια, την περίοδο 2013-2015 όταν το ISIS έλεγχε το 80% της συριακής επικράτειας.

Μετά το 2015 επενέβησαν οι Ρώσοι οι οποίοι αντέστρεψαν ολοκληρωτικά την κατάσταση υπέρ του Μ.Άσαντ.

Η Χεζμπολάχ έχει εκπαιδευτεί και εξοπλιστεί να μάχεται ακόμα και ως τακτικός στρατός αν απαιτηθεί από τις συνθήκες.

Η ισραηλινή Αεροπορία συνεχίζει τα ισοπεδωτικά πλήγματα στην Λωρίδα της Γάζας, χτυπώντας κτίρια στην πόλη όπου οι υπηρεσίες πληροφοριών του έχουν εντοπίσει εγκαταστάσεις της Χαμάς.

Φυσικά όταν τέτοια πλήγματα λαμβάνουν χώρα μέσα σε μία τόσο πυκνοδομημένη πόλη, δεν καταστρέφονται μόνο οι εγκαταστάσεις της Χαμάς αλλά κι οτιδήποτε έχει χτιστεί γύρω τους, με ότι συνέπεια και αν έχει αυτό στους διαμένοντες.

Η Χαμάς ξεκίνησε πριν από λίγο μπαράζ εκτόξευσης ρουκετών Qassam κατά του Τελ Αβίβ, της Σαρόν και της Νετάνια.

«Οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κασέμ (σ.σ. η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς) εκτόξευσαν ρουκέτες στο Τελ Αβίβ ως απάντηση στα ισραηλινά πλήγματα που στόχευαν αμάχους στους καταυλισμούς Αλ Σάτι και Αλ Τζαμπάλια», ανέφερε η Χαμάς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ