Οι IDF τις τελευταίες ώρες έχουν επικεντρωθεί σε επιχειρήσεις κατάληψης της παραλιακής ζώνης της Γάζας για να αποκόψουν τους μαχητές της από την θάλασσα και μία από τις πηγές ανεφοδιασμού τους.

Την ίδια στιγμή η ισραηλινή Αεροπορία προχώρησε σε αντίποινα για το πλήγμα με τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα σε σχολείο στην Εϊλάτ ανακοινώνοντας ότι βομβάρδισε στη Συρία «την οργάνωση που το διεξήγαγε» χωρίς να διευκρινίσει ποια ήταν αυτή.

«Σε αντίδραση στο UAV από τη Συρία που έπληξε σχολείο στην Εϊλάτ», οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις «έπληξαν την οργάνωση που διεξήγαγε την επίθεση πριν από λίγο», ανέφεραν μέσω X (του πρώην Twitter). Πρόσθεσαν πως καθιστούν «το συριακό καθεστώς υπεύθυνο για κάθε τρομοκρατική ενέργεια».

Aξίζει να σημειωθεί πως οι αμερικανικές δυνάμεις που βρίσκονται ανεπτυγμένες σε Ιράκ και Συρία έχουν δεχτεί 46 επιθέσεις από τις 17 Οκτωβρίου και μετά, κάτι που καταδεικνύει την ισχύ των φιλοϊρανικών οργανώσεων στις δύο χώρες.

H οργάνωση της Χαμάς εξέδωσε χθες ανακοίνωση ότι οι μαχητές της είχαν καταστρέψει 136 ισραηλινά τεθωρακισμένα οχήματα και άρματα μάχης εντός του αστικού ιστού της Γάζας.

Οι Ισραηλινοί κατόρθωσαν να περικυκλώσουν τις ομάδες της Χαμάς εντός ενός μεγάλου «θανατηφόρου δακτυλίου» και ξεκίνησαν την σταδιακή συρρίκνωση του εκκαθαρίζοντας τις συνοικίες μία προς μία.

Το Ισραήλ χρησιμοποιεί τις ίδιες τακτικές που χρησιμοποίησαν οι συριακές δυνάμεις κατά την ανακατάληψη του Χαλεπίου από το ISIS, το 2016.

Από την στιγμή που οι Ισραηλινοί κατάφεραν να εγκλωβίσουν τις μονάδες της Χαμάς, μπορούν να εφαρμόσουν την μέθοδο «έρευνα και καταστροφή» (seek and destroy).

Μόλις εντοπίσουν ισχυρή αντίσταση παρεμβαίνει η ισραηλινή Αεροπορία με σφοδρά πλήγματα και εν συνεχεία οι Ισραηλινοί στρατιώτες προβαίνουν σε ολική εκκαθάριση της συνοικίας.

Όμως θα πρέπει να τονιστεί ότι όλα αυτά συμβαίνουν στην επιφάνεια. Που σημαίνει ότι από τις υπόγειες συνδέσεις μέσω τούνελ η Χαμάς καταφέρνει να μεταφέρει δυνάμεις, όπλα και πυρομαχικά από τη νότια Γάζα στην βόρεια.

Γιατί η υπόγεια Γάζα είναι μια άλλη ιστορία και αυτός είναι και ο πραγματικός λόγος για τον οποίο οι Ισραηλινοί δεν έχουν καταφέρει ακόμα να κερδίσουν την Χαμάς παρά την στρατιωτική τους ανωτερότητα και την θέλησή τους να την χρησιμοποιήσουν ανεξαρτήτως κόστους.

Η είσοδος και η έξοδος ενός τούνελ μπορεί να κρύβεται ακόμα και κάτω από το κρεβάτι ενός παιδιού!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ