Οι πιο αιματηρές μάχες και οι πιο σφοδροί βομβαρδισμοί από την έναρξη της χερσαίας επίθεσης στη Γάζα, έλαβαν χώρα κατά την διάρκεια της νύχτας καθώς το Ισραήλ προχώρησε στην εμπλοκή όλων των διαθέσιμων δυνάμεων του στον βόρειο τομέα επιχειρώντας να εξοντώσει ολοκληρωτικά τις δυνάμεις της Χαμάς.

Αυτό που ανησυχεί ιδιαίτερα τους Ισραηλινούς αλλά και όλη την Δύση είναι ότι σήμερα ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, θα απευθύνει δεύτερο διάγγελμα προς τους μαχητές του, τους κατοίκους του Λιβάνου και γενικότερα προς όλους τους μουσουλμάνους.

Ενώ οι ηγέτες του Αραβικού Συνδέσμου και του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας θα συναντηθούν στη Σαουδική Αραβία, στον Λίβανο, ο αρχηγός της Χεζμπολάχ, μπορεί να ξεκινήσει έναν ευρύτερο κύκλο συγκρούσεων στον οποίο στο τέλος θα εμπλακούν άμεσα ή έμμεσα άπαντες.

Η ομιλία του, που πρόκειται να ξεκινήσει στις 15:00 ώρα Ελλάδας, μια εβδομάδα αφότου «έσπασε» τη σιωπή του για τον πόλεμο στη Γάζα σε μια πολυαναμενόμενη ομιλία, σύμφωνα με το Al Jazeera.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο Νασράλα είπε ότι «όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά στο νότιο μέτωπο του Λιβάνου» και ότι «τι θα συμβεί στο μέτωπο του Λιβάνου θα εξαρτηθεί από αυτό που θα συμβεί στη Γάζα», καλώντας το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις του στα πολιορκημένα εδάφη.

Αυτή την στιγμή στην Γάζα, η περιοχή γύρω από το νοσοκομείο Shafa είναι το επίκεντρο μίας σφοδρής σύγκρουσης που βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ των μαχητών της Χαμάς και τω ισραηλινών δυνάμεων.

Σύμφωνα με ειδησεογραφικές πηγές, το Ισραήλ δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει τον αποκλεισμό της βόρειας Γάζας από τον παραλιακό δρόμο, αλλά πρακτικά ολόκληρη η ακτή βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ισραηλινών πυρών.

Οι μάχες είναι ιδιαίτερα φονικές και όπως ισχυρίζεται η Χαμάς απόψε σκοτώθηκαν 14 Ισραηλινοί στρατιώτες των οποίων οι σοροί βρίσκονται δίπλα σε κατεστραμμένα ΤΟΜΑ.

Η Χαμάς αναφέρει ότι έχει καταστρέψει 3 τεθωρακισμένα οχήματα.

Σύμφωνα με τις περιγραφές των Παλαιστινίων τα ισραηλινά στρατεύματα έχουν εγκλωβιστεί στην συνοικία AlNasir όπου η Χαμάς έχει στήσει ενέδρα κάνοντας χρήση του δικτύου τω τούνελ.

Υπάρχουν αναφορές για πάρα πολλούς θανάτους.

Το Ισραήλ λόγω της αύξησης του αριθμού των νεκρών μεταξύ των αμάχων πιέζεται διπλωματικά σε πολύ μεγάλο βαθμό για να σταματήσουν εχθροπραξίες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ