Δεκάδες Ισραηλινοί στρατιώτες ετοιμάζονταν να κατεδαφίσουν με εκρηκτικά δύο κτήρια στη Λωρίδα της Γάζας και δέχτηκαν επίθεση με ρουκέτα από έναν μαχητή της Χαμάς με αποτέλεσμα τουλάχιστον 21 από αυτούς να βρουν τραγικό θάνατο.

Πρόκειται για την πιο πολύνεκρη επίθεση στη Γάζα κατά στρατιωτών του Ισραήλ από την απαρχή του πολέμου την 7η Οκτωβρίου του 2023.

Οι στρατιώτες ετοίμαζαν εκρηκτικά για να κατεδαφίσουν τα κτήρια, όταν ο μαχητής της Χαμάς έριξε ρουκέτα εναντίον ενός άρματος μάχης που βρισκόταν κοντά, δήλωσε ο υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, ο επικεφαλής εκπρόσωπος του Στρατού.

Η έκρηξη πυροδότησε τα εκρηκτικά, με αποτέλεσμα και τα δύο διώροφα κτήρια να καταρρεύσουν πάνω στους στρατιώτες που βρίσκονταν μέσα.

Σημειώνεται πως η πολύνεκρη επίθεση μπορεί να δώσει νέα ώθηση στις εκκλήσεις προς το Ισραήλ να διακόψει την επίθεση ή ακόμη και να τη σταματήσει εντελώς.

Μεγάλος αριθμός Ισραηλινών θυμάτων έχει ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση του Ισραήλ να σταματήσει τις προηγούμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Ακόμα δέκα Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στη διάρκεια σφοδρών μαχών τις τελευταίες 24 ώρες στη Γάζα, ανακοινώθηκε σήμερα από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα (22.1.2024) το Ισραήλ πρότεινε στη Χαμάς, μέσω των μεσολαβητών, του Κατάρ και της Αιγύπτου, να υπάρξει δίμηνη παύση των μαχών και των βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας με αντάλλαγμα την απελευθέρωση όλων των ομήρων, ανέφερε χθες Δευτέρα ο αμερικανικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios.

Η πρόταση δεν συνεπάγεται τον τερματισμό του πολέμου, θα πρόκειται για δεύτερη ανακωχή, όπως εκείνη με διάρκεια μιας εβδομάδας που επέτρεψε την απελευθέρωση εκατό και πλέον ομήρων, με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση 240 παλαιστινίων κρατούμενων.

Μία ανακωχή όμως που επέτρεψε στην Χαμάς να ανασυγκροτηθεί και να αναδιατάξει τις δυνάμεις της με αποτέλεσμα να ξεπεράσει το αρχικό σοκ της σφοδρής επίθεσης του Ισραήλ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ