Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου δήλωσε ότι οι μισοί από τα μέλη της Χαμάς είτε έχουν σκοτωθεί είτε έχουν τραυματιστεί σοβαρά από τα ισραηλινά στρατεύματα και τις δυνάμεις των IDF.

«Οι IDF επιχειρούν με δύναμη και ακρίβεια. Η χερσαία επιχείρηση εξελίσσεται και επιτυγχάνει τους στόχους της. Οι δυνάμεις μας επιχειρούν στο έδαφος στο μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας της Λωρίδας της Γάζας», υποστήριξε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ.

«18 τάγματα της Χαμάς έχουν διαλυθεί. Περίπου οι μισοί από τους τρομοκράτες της Χαμάς έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί σοβαρά», συμπλήρωσε ο Γιοάβ Γκάλαντ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ οι χερσαίες επιχειρήσεις των IDF είναι «μία από τις πιο πολύπλοκες και περίπλοκες στην ιστορία των πολέμων».

«Οι δυνάμεις κινούνται με θάρρος και επαγγελματισμό στις σήραγγες που κάποτε ήταν το ασφαλέστερο μέρος για τους τρομοκράτες και τώρα αυξάνουμε την πίεση στους τρομοκράτες και τους ηγέτες των τρομοκρατικών οργανώσεων», πρόσθεσε.

Παράλληλα έσπευσε να προειδοποιήσει τα εναπομείναντα τάγματα της Χαμάς στη νότια Ράφα και σε ορισμένες περιοχές της κεντρικής Γάζας λέγοντας ότι οι ισραηλινές δυνάμεις θα φτάσουν και σε αυτά.

«Θα φτάσουμε επίσης στα μέρη όπου δεν έχουμε πολεμήσει ακόμη στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας και στο νότο, και ειδικά στο τελευταίο εναπομείναν [προπύργιο] της Χαμάς, τη Ράφα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Κάθε τρομοκράτης που κρύβεται στη Ράφα θα πρέπει να γνωρίζει ότι το τέλος του θα είναι όπως εκείνο στο Χαν Γιουνίς και στην [πόλη της] Γάζας», τόνισε ακόμη ο Γιοάβ Γκάλαντ.

Επίσης ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ ισχυρίστηκε ότι η πίεση των IDF στη Χαμάς θα οδηγήσει στην επιστροφή των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ