Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RBC-Ukraine εκρήξεις έλαβαν χώρα στην γέφυρα του Κερτς, που συνδέει την Κριμαία με την υπόλοιπη Ρωσική Ομοσπονδία και οι αναφορές μιλούν για τουλάχιστον δύο νεκρούς.

 Το ρωσικό κανάλι στο Telegram «Grey Zone» που σχετίζεται με την ομάδα Wagner ανέφερε, ότι έχουν υπάρξει τουλάχιστον δύο χτυπήματα στη γέφυρα στις 3:04 και στις 3:20 τα ξημερώματα τοπική ώρα.

Βίντεο και φωτογραφίες που διακινούνται μέσω των social media φέρονται να έχουν καταγράψει τις ζημιές που έχουν προκληθεί στη γέφυρα της Κριμαίας.

Την διακοπή της κυκλοφορίας στην γέφυρα της Κριμαίας, η οποία συνδέει τη χερσόνησο με τη ρωσική περιφέρεια Κρασνοντάρ, εξαιτίας κατάστασης «έκτακτης ανάγκης», ανακοίνωσε τα ξημερώματα της Δευτέρας, μέσω Telegram, ο κυβερνήτης της, Σεργκέι Αξιόνοφ.

Σύμφωνα με τον Αξιόνοφ το πρόβλημα στη γέφυρα της Κριμαίας εντοπίζεται στον πυλώνα 145 χωρίς να δίνει καμιά περαιτέρω διευκρίνιση για την κατάσταση «έκτακτης ανάγκης».

Ο Σεργκέι Αξιόνοφ, παρότρυνε τους κατοίκους της περιοχής να αποφύγουν να μετακινηθούν μέσω της γέφυρας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 8 Οκτωβρίου του 2022 είχε σημειωθεί ισχυρότατη έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας προκαλώντας μερική κατάρρευση ενός τμήματός της με τη Ρωσία να κατηγορεί την Ουκρανία για το χτύπημα η οποία ήταν φυσικά και η άμεσα ενδιαφερόμενη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ