Στα πρόθυρα περικύκλωσης βρίσκονται οι ουκρανικές δυνάμεις στην Αβντίιβκα καθώς οι Ρώσοι απέχουν λίγα χιλιόμετρα από το να αποκόψουν τον μοναδικό διάδρομο εφοδιασμού των Ουκρανών.

Οι περιμετρικές άμυνες των Ουκρανών έχουν καταρρεύσει όπως αποκαλύπτεται και από τα βίντεο των ρωσικών drones πάνω από τα πεδία των μαχών καθώς οι δυνάμεις του Κιέβου υποχωρούν ατάκτως προς την πόλη αφήνοντας μάλιστα πίσω τους πολλούς τραυματίες, εξοπλισμό και πυρομαχικά.

Υπήρχαν τρεις γραμμές άμυνας και σύμφωνα με αναφορές έχουν διασπαστεί όλες!

Η ρωσική επίθεση υποστηρίζεται από επιθετικά ελικόπτερα Mi-28 όπως και από την ρωσική Αεροπορία η οποία πραγματοποιεί σφοδρούς βομβαρδισμούς.

https://twitter.com/WarHighlights/status/1711886033304866932

Σύμφωνα με το κανάλι Telegram Rybar, που πρόσκειται στον ρωσικό στρατό, οι δυνάμεις της Μόσχας εξαπέλυσαν μία επίθεση από τα βόρεια και άλλες δύο από τα νότια της πόλης και πλέον «επίκειται η περικύκλωση της ουκρανικής φρουράς» στην Αβντιίβκα.

«Δεδομένου ότι δεν υπήρχε συντονισμός μεταξύ των διαφόρων ουκρανικών στρατευμάτων, η επίθεση τους αιφνιδίασε. Όμως μπορεί σύντομα να σταλούν ενισχύσεις για να σταθεροποιηθεί το μέτωπο», ανέφερε το κανάλι αυτό, στο οποίο αναρτήθηκε και ένας χάρτης των επιχειρήσεων.

Η Αβντίιβκα μαζί με την Μαρίνκα αποτελούν τα δύο ουκρανικά «αγκάθια» έξω από την ρωσική πόλη του Ντονέτσκ.

Πρόκειται για δύο μικρές πόλεις οι οποίες οχυρώθηκαν από τους Ουκρανούς από το 2014 μέχρι και σήμερα και αποτελούν μεγάλο πρόβλημα για τις ρωσόφωνες περιοχές του Ντονέτσκ αλλά και του Λουγκάνσγκ καθώς εμποδίζουν την επικοινωνία μεταξύ των δύο πόλεων.

Η Αβντίιβκα επίσης αποτελεί το μόνο εμπόδιο για να χτυπηθούν οι ουκρανικές δυνάμεις στο Μπάκχμουτ από τα νότια.

Οι οχυρώσεις της είναι πυκνές και πολυεπίπεδες. Το πιο πιθανό είναι να αναγκαστεί το Κίεβο να αποσύρει δυνάμεις από το Μπάκχμουτ για να ενισχύσει την Αβντίιβκα αλλά αν το κάνει αυτό θα αφήσει εκτεθειμένο το Τσάσιβ Γιαρ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ