Οι πρώτοι αμερικανικοί πύραυλοι κτύπησαν το μητροπολιτικό ρωσικό έδαφος, δηλαδή, δηλαδή έδαφος που και πριν το 2014 ήταν αναγνωρισμένο ως «ρωσική επικράτεια» από τις ΗΠΑ!

Ο πρώτος βομβαρδισμός ρωσικού εδάφους από αμερικανικά όπλα έγινε με βλήματα HIMARS στην πόλη του Μπέλγκοροντ και χιλιάδες υποπυρομαχικά διασπάρθηκαν σε μια κατοικημένη περιοχή.

Λίγες ώρες μετά την αμερικανική έγκριση να βομβαρδίζεται το ρωσικό έδαφος από αμερικανικά όπλα που εκτοξεύουν οι Ουκρανοί, το Κίεβο κτύπησε την μεθοριακή πόλη.

Οι Ρώσοι λένε ότι «κατέρριψαν 14 αμερικανικούς πυραύλους HIMARS επάνω από ρωσικό έδαφος» αλλά είναι σαφές ότι κάποιοι έπεσαν μέσα στην Ρωσία

Είναι άγνωστο πώς θα αντιδράσει πλέον η Ρωσία καθώς κανείς δεν δείχνει να υπολογίζει τις απειλές και προειδοποιήσεις της.

Σίγουρα οι κύκλοι των στρατιωτικών στην Μόσχα δεν θα είναι ικανοποιημένοι από την εξέλιξη, καθώς διακυβεύεται το κύρος των στρατιωτικών που δέχονται για πρώτη φορά μετά τον Β’ΠΠ να βομβαρδίζεται με δυτικά όπλα το μητροπολιτικό έδαφος της χώρας τους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ