Σε μία σοκαριστική για την Ουκρανία δήλωση, προχώρησε η Σαμπρίνα Σινγκ, αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του αμερικανικού ΥΠΑΜ, η οποία είπε πως ο ουκρανικός στρατός θα πρέπει να αποφασίσει ποιες πόλεις μπορεί να κρατήσει με τα μέσα που διαθέτει απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το τι θα συμβεί από εδώ και στο εξής μετά την συντριπτική ήττα στην Αβντιίβκα!

Την δήλωση αυτή μάλιστα την σχολίασε ο Ουκρανός δημοσιογράφος Maxim Nazarov.

«Διαβάζω τη δήλωση από τις ΗΠΑ, είναι μια αποκάλυψη. Όλα αυτά λέγονται με φόντο την απώλεια της Αβντιίβκα. Αυτό είναι το συναίσθημα για το οποίο μιλούσα. Καθόλου αισιόδοξο. Κοιτάζω τις εσωτερικές πολιτικές διαδικασίες στην Ουκρανία και είναι δύσκολο να το πω».

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Πενταγώνου Σαμπρίνα Σινγκ επιβεβαίωσε το δημοσίευμα του pronews.gr ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι ενέκρινε λίστα με πόλεις, οι οποίες δεν θεωρούνται στρατηγικές από το Γενικό Επιτελείο και θα μπορούσαν να «εγκαταλειφθούν» ώστε να δημιουργηθούν στα ενδότερα της χώρας μία νέα ισχυρή αμυντική διάταξη.

Η λίστα είναι απόρρητη και το όνομα της κάθε πόλης θα ανακοινώνεται μόνο αφού θα έχει καταληφθεί από τους Ρώσους.

Βέβαια, αυτό δείχνει πως οι Ουκρανοί επιχειρούν να υποτιμήσουν την αξία των πόλεων που πιθανότατα θα χάσουν στο επόμενο χρονικό διάστημα, προφανώς για λόγους ηθικού για τον ουκρανικό λαό και για λόγους προπαγάνδας σε ότι αφορά την Δύση.

Φυσικά όποια πόλη χαθεί, θα γίνει ρωσική και η προοπτική επιστροφής της στην Ουκρανία στο μέλλον είναι σχεδόν… μηδενική.

Η ιταλική εφημερίδα Il Fatto Quotidiano αναφέρει ότι η ήττα των ουκρανικών δυνάμεων στην Αβντιίβκα σημαίνει «αμετάκλητα χαμένο πόλεμο».

Τονίζει ότι «όλη η ουκρανική αντεπίθεση έχει αποτύχει και η πιο σημαντική μάχη έχει χαθεί», παρά την αντικατάσταση του αρχιστράτηγου και την εκτεταμένη στρατιωτική βοήθεια από το ΝΑΤΟ.

«Το μόνο που μπορεί να γίνει τώρα είναι να περιμένουμε τη Ρωσία να καταλάβει νέα εδάφη.

Σήμερα το ερώτημα που πρέπει να συλλογιστούν οι διεθνείς εμπειρογνώμονες σε θέματα ασφάλειας δεν είναι ποια θα μπορούσε να πάρει πίσω ο Ζελένσκι, αλλά ποια δεν έχει ακόμη χάσει», γράφει η εφημερίδα.

Η εφημερίδα θεωρεί ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Tζο Μπάιντεν χρησιμοποίησε τη σύγκρουση στην Ουκρανία για να επιτευχθούν ορισμένοι αμερικανικοί στόχοι, όπως η δημιουργία ρήξης μεταξύ Ευρώπης και Ρωσίας, η επέκταση του ΝΑΤΟ, η καταστροφή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream και η προώθηση της προμήθειας αμερικανικών όπλων.

Παράλληλα, ο αναλυτής σημειώνει ότι, «όλα τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι η στρατιωτική βιομηχανία της Ρωσίας έχει ξεπεράσει αυτή του ΝΑΤΟ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το άρθρο το υπέγραψε ο Alessandro Orsini, ο οποίος από την αρχή είχε προβλέψει την ματαιότητα της αντιπαράθεσης και την πλάνη της δυτικής στάσης.

Την ειλικρινή του άποψη την πλήρωσε ακριβά καθώς του κόστισε μια θέση κύρους στο Πανεπιστήμιο Luiss της Ρώμης, όπου διηύθυνε το δικό του τμήμα που εστίαζε στη μελέτη της κοινωνιολογίας της τρομοκρατίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ