Μία αιφνιδιαστική προώθηση πραγματοποίησαν οι δυνάμεις της Wagner μαζί με μονάδες του ρωσικού Στρατού προς την κατεύθυνση του Σλαβιάνσκ αιφνιδιάζοντας τις ουκρανικές δυνάμεις στα βόρεια του Μπάκχμουτ.

Η ενέργεια αυτή δεν είναι ακόμα σαφές εάν πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια μίας νέας επιθετικής επιχείρησης ή απλώς πρόκειται για κίνηση αντιπερισπασμού για να αναγκάσει τους Ουκρανούς να διασπείρουν τις ήδη καταπονημένες δυνάμεις τους και να μειώσουν την πίεση που ασκούν στο νότιο μέτωπο του Μπάκχμουτ, στην Κλισίιβκα και στην Αντρίιβκα.

Στο μέτωπο της Κλισίιβκα και της Αντρίιβκα αναφέρθηκε από ρωσικές πηγές πως οι Ουκρανοί επιχείρησαν με ελιγμό να διασπάσουν την ρωσική γραμμή άμυνας στην σιδηροδρομική γραμμή στα ανατολικά των οικισμών.

Επρόκειτο για μία πολύ φιλόδοξη ενέργεια που αν είχε επιτυχές αποτέλεσμα θα δημιουργούσε προβλήματα τους Ρώσους καθώς θα έφερνε τους Ουκρανούς στην είσοδο του Μπάκχμουτ.

Βέβαια, η προσέγγιση της πόλης μέχρι την κατάληψή της είναι δύο πολύ διαφορετικά πράγματα.

Να σημειωθεί ότι μετά από πολλές χιλιάδες απώλειες προσωπικού, η ουκρανική αντεπίθεση φαίνεται ότι έχει περιέλθει σε αδιέξοδο και στο μέτωπο της Ζαπορίζια, καθώς ήδη οι Ουκρανοί υφίστανται την απειλή στρατηγικής περικύκλωσης στο Ραμποτίνο.

Μια τοποθεσία όπου η προώθηση των ουκρανικών δυνάμεων είχε διαφημιστεί από το Κίεβο σαν να είχαν καταλάβει τουλάχιστον την… Αγία Πετρούπολη.

Τώρα, ολόκληρες διμοιρίες Ουκρανών παραδίδονται καθώς οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν πριν δύο ημέρες, αιφνιδιαστική επίθεση στον άξονα Ραμποτίνο-Βέρμποβο-Νοβοπροκοπόφκα στην Ζαπορίζια, με δύο «φρέσκιες» Ταξιαρχίες αλεξιπτωτιστών (VDV) της 76ης Μεραρχίας Αλεξιπτωτιστών, που συστήθηκαν πέρσι τον χειμώνα και εκπαιδεύθηκαν 8 μήνες πριν ριχθούν στην μάχη.

Η ουκρανική αντεπίθεση έχει εξελιχθεί πολύ άσχημα για το Κίεβο και πλέον υπάρχει σοβαρό πρόβλημα για τους Ουκρανούς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ