Αεροσκάφη των IDF σκότωσαν πέντε ανώτερους διοικητές της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, κατά τη διάρκεια των μαχών και πριν τεθεί σε ισχύ η συμφωνία για κατάπαυση πυρός.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις, με ανάρτησή τους στο Χ (πρώην Twitter), δημοσίευσαν στοιχεία και φωτογραφίες τους.

Όπως δημοσιεύουν:

Ο Ahmed Ahandor υπηρέτησε ως διοικητής του βόρειου τμήματος της Λωρίδας της Γάζας στη Χαμάς. Πρόσφατα συμμετείχε στην ανάπτυξη τμημάτων τρομοκρατών στον προσφυγικό καταυλισμό Noor al-Shams στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια.

Ο Ραφάτ Σαλμάν, επικεφαλής του συστήματος πολεμικής βοήθειας στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος στην κορυφή της Ταξιαρχίας της πόλης της Γάζας. Ο Σαλμάν υπηρέτησε στο παρελθόν ως αναπληρωτής διοικητής της Ταξιαρχίας, γεγονός που τον καθιστά πολύ ενημερωμένο σε όλα τα πράγματα που σχετίζονται με αμυντικές εκτιμήσεις και επιθέσεις στο ισραηλινό έδαφος.
Στην τελευταία του θέση, ήταν στον σχεδιασμό αλεξίπτωτων πλαγιάς που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου.

Ο Iman Tsiam ήταν ένα σημαντικό στρατιωτικό στέλεχος της Χαμάς και κατά τις τελευταίες του μάχες, του εμπιστεύονταν την αναγνώριση τρομοκρατικών σημάτων.

Ο Vaal Rajab, αναπληρωτής διοικητής του βόρειου τμήματος της Λωρίδας της Γάζας στην τρομοκρατική οργάνωση, υπηρέτησε ως αξιωματικός μεραρχίας. Υπηρέτησε στο παρελθόν ως διοικητής της αστυνομίας της Χαμάς στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας και στη συνέχεια ως διοικητής του τάγματος Beit Lehia. Θεωρούνταν κεντρικό πρόσωπο της ταξιαρχίας, συνδεδεμένο με τους διοικητές.

Ο Πάρσεν Χαλίφα, ανώτερο μέλος στην έδρα της Χαμάς στη Δυτική Όχθη και επικεφαλής της Επιτροπής Τουλκάρμ, υπηρέτησε ως βοηθός και στενός συνεργάτης ανώτερων αξιωματούχων της Χαμάς. Ήταν στη διεύθυνση επιθέσεων εναντίον Ισραηλινών πολιτών και των δυνάμεων ασφαλείας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ