Η ρωσική Ομάδα Wagner διέσχισε το βράδυ τον ποταμό Bakhmutka και κατέλαβαν την βόρεια συνοικία του Μπάκχμουτ την Paraskovievka.

Ταυτόχρονα στην περίμετρο του Μπάκχμουτ η κυκλωτική κίνηση των Ρώσων τείνει να κλείσει εντελώς και να μην υπάρχουν ούτε μικρές δίοδοι διαφυγής από τα δάση και μικρούς επαρχιακούς δρόμους.

Πλέον το ερώτημα είναι αν οι Ρώσοι θα καταφέρουν να τελειώσουν με Μπάκχμουτ-Σεβέρσκ πριν καταφθάσουν στα μέτωπα τα δυτικά άρματα μάχη Leopard 2, Challenger 2 και Μ1Α2 Αbrams.

Aν το έχουν κάνει θα κατέχουν δεσπόζουσα θέση στο Ντόνμπας και γενικότερα στο ουκρανικό μέτωπο και θα μπορέσουν να συγκρατήσουν και τις νέες ενισχύσεις των Δυτικών.

Αν όχι όμως, θα έχουν πολύ σοβαρό πρόβλημα.

Tην ίδια στιγμή το Σεβέρσκ μοιάζει να βρίσκεται σε καθεστώς περικύκλωσης. Οι Ρώσοι εκκαθαρίζουν την Κρασνάγια Γκόρα και μετά ο δρόμος είναι ανοιχτός για τα τελευταία χιλιόμετρα προς το Σεβέρσκ.

Επειδή οι Ουκρανοί έχουν χάσει τους καλύτερους στρατιώτες και μεγάλο μέρος των ικανών Δυτικών μισθοφόρων, έχουν επανδρώσει το Σεβέρσκ με κακής εκπαίδευσης κληρωτούς οι οποίοι θεωρείται πως δεν θα μπορέσουν να προτάξουν σοβαρή αντίσταση.

Πάντως οι Ρώσοι δεν μένουν ακίνητοι στο Ντόνμπας αναμένοντας την πτώση του Μπάκχμουτ και τις βραδινές ώρες ξεκίνησαν νέες επιθέσεις κατά του Ugledar και έτσι τα ουκρανικά στρατεύματα του Ντόνμπας κινδυνεύουν να αποκοπούν και από τα νότια.

Το Ugledar ελέγχει τους ανεφοδιασμούς των Ουκρανών από την Ζαπορίζια στο Ντόνμπας.

Σύμφωνα με ρωσικές πηγές οι Ουκρανοί έχασαν πάνω από 200 άνδρες.

Αξίζει να σημειωθεί όιτ στην Ουκρανία όλα φαίνεται να είναι κοντά αλλά μπορεί να είναι και πολύ μακριά…

Όλα θα κριθούν στην «κόψη» του «ξυραφιού».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ