Οι ρωσικές «λαβίδες» σε Μπάκχμουτ και Σολεντάρ γίνονται πιο «στενές» και παγιδεύουν μέσα σε αυτές και τις νέες ουκρανικές ενισχύσεις που μεταφέρθηκαν προχθές από Πολτάβα και Κίεβο, με αποτέλεσμα μία από αυτές (η 46η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία λένε ρωσικές πηγές) να εγκλωβιστεί σε ρωσικό θύλακα βορειοανατολικά του Σολεντάρ και να χάσει πάνω από 250 άντρες από τα πλήγματα του ρωσικού Πυροβολικού.

Ακόμα και η ισχυριζόμενη επίσκεψη Ζελένσκι στο Μπάκχμουτ (κανείς δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αν όντως έγινε καθώς το σκηνικό μπορούσε να στηθεί σε οποιοδήποτε μέρος που έχει υποστεί βομβαρδισμό) δείχνει ότι το Κίεβο έχει λάβει την απόφαση να θυσιάσει άπαντες προκειμένου να κρατήσει το Μπάκχμουτ.

Αν και η απόφαση αυτή μάλλον προέρχεται από την Δύση και ιδιαίτερα από τις ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ θέλουν πάση θυσία να υπάρξει ένα νέο «Στάλινγκραντ» με θύματα τους Ρώσους. Μόνο που οι Ρώσοι είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις κινήσεις τους και έχοντας γνώση της Ιστορίας προωθούν τις δυνάμεις τους με τέτοιο τρόπο που να μην έχουν ακάλυπτα τα νώτα τους.

Οι Ουκρανοί μετέφεραν προχθές σε Μπάκχμουτ-Σολεντάρ δύο ακόμα Ταξιαρχίες, την 4η από το Κίεβο και την 46η από την Πολτάβα. Και οι δύο ανήκουν στις στρατηγικές εφεδρείες του Κιέβου και αυτό σημαίνει πως οι Ουκρανοί αναλαμβάνουν μεγάλο ρίσκο γιατί αν χαθεί το Μπάκχμοτ δεν θα διαθέτει επαρκείς δυνάμεις για να υπερασπιστεί τις πόλεις Σλαβιάνσκ, Κραματόρσκ.

Αυτή την στιγμή η Wagner μάχεται για να θέσει υπό τον έλεγχό της τον νότιο αυτοκινητόδρομο ΤΟ513 κάτι το οποίο είναι πολύ κοντά στο να πραγματοποιήσει.

Η 53 ουκρανική Ταξιαρχία και η 46η Ταξιαρχία Αλεξιπτωτιστών μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στα μετόπισθεν λόγω απωλειών.

Η 28η και η 63η, οι οποίες αμύνονται στο Μπάκχμουτ, ήδη αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες στον εφοδιασμό πυρομαχικών και στην αναπλήρωση απωλειών λόγω του πυκνού πυρός του ρωσικού Πυροβολικού.

Στο Σολεντάρ συνεχίζεται η προώθηση των Τσετσένων μαχητών και εκκαθαρίζουν ένα ένα τα οικοδομικά τετράγωνα.

Στόχος των Ρώσων είναι μόλις καταληφθεί το Σολεντάρ οι Τσετσένοι να ενωθούν με την Ομάδα Wagner και να επιχειρήσουν από κοινού στο Μπάκχμουτ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ουκρανοί επιχείρησαν να επιτεθούν στις ρωσικές δυνάμεις έξω από το Σεβέρσκ αλλά αντιμετωπίστηκαν με θερμοβαρικές ρουκέτες TOS-1.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ