Μεγάλες συνοικίες του Μπαχμούτ καίγονται μετά από βομβαρδισμό μεγάλης κλίμακας από το ρωσικό Πυροβολικό.

Οι εικόνες θυμίζουν «Κόλαση του Δάντη».

Οι οχυρωμένες περιοχές του ουκρανικού Στρατού υπόκεινται σε ανηλεείς βομβαρδισμούς μεγάλης κλίμακας ενώ ρωσικά άρματα μάχης έχουν εισχωρήσει στον αστικό ιστό της πόλης από πολλά σημεία.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο το ρωσικό Πυροβολικό ενεργεί κατά μήκος των γραμμών άμυνας του ουκρανικού Στρατού. , που μπορεί να υποδηλώνει ότι η νέα τακτική συνίσταται στη σταδιακή καταστροφή αμυντικών οχυρώσεων προκειμένου να απωθηθούν τα ουκρανικά στρατεύματα προς τον δυτικό τομέα της πόλης, πέρα από το κέντρο της.

Το βίντεο δείχνει επίσης την παρουσία αρμάτων μάχης και πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων.

Οι Ουκρανοί υπονομεύουν οδικές και σιδηροδρομικές γέφυρες, προσπαθώντας έτσι να σταματήσουν τη ρωσική επίθεση από τον Βορρά.

Κατέστρεψαν συνολικά τρεις γέφυρες ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως συνεχίζουν να υποχωρούν προς το εσωτερικό πόλης και κυρίως προς τις δυτικές συνοικίες που ακόμα διατηρούν τον πλήρη έλεγχό τους.

Η μόνη οδός διαφυγής των Ουκρανών που έχει απομείνει και απο την οποία διατηρούν μία εφοδιαστική γραμμή είναι ο δρόμος που ενώνει το Μπάκχμουτ με το ChasivYar.

Το Μπακχμούτ θεωρείται η μητέρα των μαχών στο Ντόνμπας κυρίως γιατί οι Ουκρανοί ανάλωσαν κολοσσιαίο αριθμό εφεδρειών για να το κρατήσουν.

Αν χάσουν θεωρείται πως θα δεν θα έχουν αρκετές δυνάμεις για να κρατήσουν Σλαβιάνσκ και Κραματόρσκ.

Υπάρχουν αναφορές πως οι Ουκρανοί μόνο στο μέτωπο του Μπάκχμουτ έχουν χάσει πάνω από 10.000 άνδρες και απομένουν άλλες 20 με 25.000 μέσα στον αστικό ιστό της πόλης.
 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ