Έλληνες του Ντονέτσκ: «Φοβόμαστε μήπως σκοτωθούμε ή τραυματιστούμε από κάποια… ελληνική οβίδα»!

Οι Έλληνες ομογενείς καταγγέλλουν την στάση της ελληνικής κυβέρνησης

Με τα οπλικά συστήματα και τα πυρομαχικά με τα οποία τροφοδοτούν τους Ουκρανούς, οι Αμερικανοί, οι Βρετανοί ακόμα και η Ελλάδα και χτυπούν πολιτικά κτίρια στο Ντονέτσκ, ακόμα και σχολεία, οι Έλληνες που έχουν παραμείνει στην Μαριούπολη και την ευρύτερη περιοχή της περιφέρειας διερωτώνται αν θα χτυπηθεί κάποια στιγμή Έλληνας από ελληνικές ρουκέτες!

Την ερώτηση αυτή την έκαναν στον γνωστό δημοσιογράφο Θανάση Αυγερινό.

Οι Έλληνες ομογενείς αναφέρονται στις οβίδες των 155 χλστ. και στις ρουκέτες των 122 χλστ. τις οποίες παρέδωσε η Ελλάδα στην Ουκρανία μαζί με άλλα οπλικά συστήματα.

Συνολικά η Ελλάδα παρέδωσε στους Ουκρανούς:

122 ΤΟΜΑ BMP-1 με όλα τα πυρομαχικά των πολυβόλων τους

15.000 βλήματα των 73 χλστ.

2.100 ρουκέτες των 122 χλστ.

20.000 επιθετικά τυφέκια ΑΚ-47 Καλάσνικοφ

3.200.000 φυσίγγια των 7,62 χιλιοστών,

60 MANPAD FIM-92 Stinger,

17.000 βλήματα πυροβολικού των 155 χιλιοστών

1.100 αντιαρματικές ρουκέτες RPG-18

Άγνωστη είναι η τύχη και 25 συστημάτων RM-70 που απουσιάζουν από τα ελληνικά νησιά και η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει που βρίσκονται αυτή την στιγμή.

Και έπεται συνέχεια…

O Θ. Αυγερινός αναφέρθηκε σε δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος πριν ξεκινήσει η σύγκρουση, είχε πει πως οι Έλληνες της περιοχής, στο μεγαλύτερο μέρος τους, ταυτίζονται με την θέση των Ρώσων της περιοχής

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV