Η Ρωσία μετακίνησε «κρυφά» 100 πυραύλους S-300 και S-400 από την Λευκορωσία

Τι αναφέρουν Βρετανοί αναλυτές

Οι ρωσικές δυνάμεις φέρεται να έχουν μεταφέρει «κρυφά» σχεδόν 100 πυραύλους αεράμυνας στη Ρωσία από τη συμμαχική Λευκορωσία, πυροδοτώντας φόβους ότι σχεδιάζει να εξαπολύσει μια νέα επίθεση μεγάλης κλίμακας στην Ουκρανία.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η μετακίνηση των πυραύλων S-300 και S-400 είναι είτε ένδειξη ότι η Ρωσία λαμβάνει προφυλάξεις έναντι μιας πιθανής ουκρανικής αντεπίθεσης, είτε προετοιμάζει αντεπίθεση.

«Ό,τι έχει στο μυαλό της η Ρωσία να επιβάλει στην Ουκρανία, το Κρεμλίνο φαίνεται να αναμένει αντίποινα στο δικό του έδαφος από την Ουκρανία ή τη Δύση», δήλωσε αναλυτής στην βρετανική Mirror, υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Η Mirror ανέφερε ότι περίπου 20 μεγάλες στρατιωτικές πτήσεις μεταφοράς IL-76 καταγράφηκαν από τις 9 έως τις 13 Νοεμβρίου, πετώντας από τη Λευκορωσία προς τη δυτική και νότια Ρωσία.

Η κάθε πτήση ήταν γεμάτη με παλέτες πυραύλων -τουλάχιστον 70 συνολικά- ανέφερε η έκθεση, με τα όπλα να τοποθετούνται σε αεροδρόμια στο Millerovo, που καλύπτουν την περιοχή του Λουχάνσκ στην ανατολική Ουκρανία, και στο Rostov-on-Don, που καλύπτουν την περιοχή του Ντονέτσκ.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV