Β.Ζελένσκι: Ειδικό δικαστήριο για τη «δίκαιη τιμωρία» της Ρωσίας ζητά ο Ουκρανός πρόεδρος

Κρίνει πως πρέπει να αφαιρεθεί το βέτο της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Τη δημιουργία ειδικού δικαστηρίου για τη «δίκαιη τιμωρία» της Ρωσίας, ζήτησε ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι την Τετάρτη, απευθυνόμενος στην 77η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

«Διαπράχθηκε έγκλημα σε βάρος της Ουκρανίας και απαιτούμε δίκαιη τιμωρία» της Ρωσίας, είπε ο κ. Ζελένσκι στην μαγνητοσκοπημένη ομιλία του στη Γενική Συνέλευση, καθώς δεν πήγε στη Νέα Υόρκη και έλαβε άδεια κατ’ εξαίρεση να απευθύνει την ομιλία του μέσω βίντεο.

Ο Ουκρανός πρόεδρος τόνισε ότι η χώρα του δε θα είναι ποτέ ουδέτερη, σημειώνοντας ότι «Όσοι μιλούν για ουδετερότητα όταν οι ανθρώπινες αξίες και η ειρήνη δέχονται επίθεση εννοούν κάτι άλλο».

Ακόμη, ζήτησε να δημιουργηθεί ειδικό διεθνές ταμείο για να δοθούν πολεμικές αποζημιώσεις στο Κίεβο, ενώ έκρινε πως η Ρωσία πρέπει να στερηθεί το δικαίωμα αρνησικυρίας που διαθέτει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV