Οι Ουκρανοί έλαβαν εντολή να αποχωρήσουν από το Σεβροντονέτσκ!

Οι επόμενες ημέρες θα είναι καταλυτικές για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Οι Ουκρανοί έλαβαν εντολή από το Κίεβο να αποχωρήσουν από το Σεβεροντονέτσκ καθώς η παραμονή τους στην πόλη και άρα και στο Λισιτσάνσκ δεν έχει πλέον κανένα νόημα ενώ κινδυνεύουν εκμηδενισμό.

Οι ουκρανικές δυνάμεις “θα πρέπει να αποχωρήσουν” από το Σεβεροντονέτσκ, δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης της επαρχίας.

“Το να παραμένουμε σε θέσεις που βομβαρδίζονται συνεχώς εδώ και μήνες απλώς και μόνο για να παραμείνουμε εκεί δεν έχει νόημα”, δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Λουχάνσκ Σέρχι Χαϊντάι μιλώντας σε τηλεοπτικό δίκτυο.

Ο ίδιος δεν εξήγησε αν τα ουκρανικά στρατεύματα θα αποχωρήσουν αμέσως ή το χρονοδιάγραμμα για την αποχώρησή τους από το Σεβεροντονέτσκ.

Όμως στο Telegram δήλωσε ότι “Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις πρέπει να αποχωρήσουν από το Σεβεροντονέτσκ. Έχουν λάβει τη σχετική εντολή”.

Σύμφωνα με τον Χαϊντάι, το Σεβεροντονέτσκ “έχει σχεδόν μετατραπεί σε ερείπια” λόγω των συνεχών βομβαρδισμών. “Ολες οι βασικές υποδομές έχουν καταστραφεί. Το 90% της πόλης έχει υποστεί ζημιές, το 80% των σπιτών θα πρέπει να κατεδαφιστούν”, πρόσθεσε.

Η Λισιτάσνκ θεωρείται ότι θα πέσει πολύ εύκολα καθώς οι Ρώσοι δεν θα έχουν να αντιμετωπίσουν ένα mega-φρούριο όπως το Azot, το εργοστάσιο χημικών στο Σεβεροντοντέσκ.

Η επαρχία Λουχάνσκ μαζί με το Ντονέτσκ αποτελούν την κοιλάδα του Ντονμπάς, την οποία η Ρωσία και οι ρωσόφωνοι στην ανατολική Ουκρανία θέλουν να καταλάβουν όχι μόνο γιατί κατοικείται από εθνικά Ρώσους αλλά γιατί στρατηγικά εξασφαλίζει την περαιτέρω νικηφόρα πορεία των ρωσικών δυνάμεων.

Με την κατάληψη του Ντόνμπας οι ρώσοι αποκτούν μια μεγάλη έκταση εντός της ουκρανικής επικρατείας που αποτελεί «σφήνα» στην «καρδιά» της Ουκρανίας.

Η περιοχή έχει άμεση σύνδεση με την ρωσική επικράτεια και συνεπώς είναι πολύ εύκολο για τις ρωσικές δυνάμεις να ανεφοδιάζονται συνεχώς όπως και να αποστέλλονται ενισχύσεις από την Δυτική Στρατιωτική Διοίκηση.

Οι Ρώσοι θα μπορούν να περάσουν αφθονία πυρομαχικών και οπλικών συστημάτων και να τα προωθήσουν στα μέτωπα του Χάρκοβο και της Οδησσού.

Όλη η περιοχή θα χρησιμέψει σαν ένα τεράστιο προγεφύρωμα ενώ θα προσφέρει και «ασπίδα» στις ρωσικές δυνάμεις που έχουν καταλάβει την περιφέρεια της Ζαπορίζια.

“Από πολλές απόψεις η τύχη του Ντονμπάς αποφασίζεται εκεί”, είχε δηλώσει πρόσφατα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναφερόμενος στο Σεβεροντονέτσκ.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV