Οι Ρώσοι κατέλαβαν το μισό «Azot» – «Παραδοθείτε – Ο Ζελένσκι σας έχει αφήσει να πεθάνετε»

Ουκρανοί του Τάγματος Αydar επιχειρούν να διαφύγουν με πολιτικό αυτοκίνητο και οι Ρώσοι τους ανατινάζουν

Στο μέτωπο του Ντόνμπας οι ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις πέρασαν στην τελική τους φάση και οι Ρώσοι έχουν καταλάβει ήδη το μισό βιομηχανικό συγκρότημα Azot στο Σεβεροντονέτσκ και δεκάδες μαχητές του γνωστού νεοναζιστικού Τάγματος Aydar ζητούν να διευθετήσουν τους όρους παράδοσής τους.

Μέλη του Aydar επεχείρησαν να διαφύγουν από το Azot με πολιτικό αυτοκίνητο αλλά ανατινάχτηκαν από τους Ρώσους.

Η ρωσική έφοδος στο Ντόνμπας είναι μαζική ενώ την ίδια στιγμή οι ουκρανικές αντεπιθέσεις στο Χάρκοβο έχουν στεφθεί με αποτυχία.

Το ίδιο το ουκρανικό Επιτελείο παραδέχεται την «κρισιμότητα της κατάστασης» στην Ανατολική Ουκρανία ενώ ο ουκρανικός θύλακας νοτίως του Λισιτσάνσκ έχει πλέον διαλυθεί.

Οι Ρώσοι απευθύνουν μήνυμα στους Ουκρανούς να παραδοθούν λέγοντάς τους στους ασυρμάτους ότι «Ο Ζελένσκι σας πρόδωσε και σας έχει αφήσει εδώ να πεθάνετε όπως έκανε και στο Azovstal».

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV