Κίεβο: Στοχεύσαμε ρωσικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Μαύρη Θάλασσα

Η Μόσχα κατηγόρησε τις ουκρανικές δυνάμεις ότι έπληξαν τρεις πλατφόρμες γεώτρησης

Το Κίεβο ανακοίνωσε ότι δυνάμεις του έθεσαν στο στόχαστρο πλατφόρμες γεώτρησης στη Μαύρη Θάλασσα, οι οποίες, όπως είπε, χρησιμοποιούνταν ως στρατιωτικές «εγκαταστάσεις» από τους Ρώσους για να ενισχύσουν τον έλεγχό τους στην περιοχή.

«Σε αυτήν την τοποθεσία, η Ρωσία οργάνωσε μικρές φρουρές, αποθήκευε εξοπλισμό αεράμυνας εκεί, συμπεριλαμβανομένων ραντάρ. Δηλαδή, αυτές οι πλατφόρμες έχουν μετατραπεί σε εγκαταστάσεις που βοήθησαν και βοηθούν τους Ρώσους να ενισχύσουν τον έλεγχο τους στο βορειοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας», δήλωσε ο Σέρχι Μπρατσούκ, εκπρόσωπος της περιφερειακής διοίκησης της Οδησσού.

Χθες το πρωί η Μόσχα κατηγόρησε τις ουκρανικές δυνάμεις ότι έπληξαν τρεις πλατφόρμες γεώτρησης της εταιρείας Tchernomorneftegaz, με αποτέλεσμα τουλάχιστον τρεις εργαζόμενοι να τραυματιστούν και άλλοι επτά να αγνοούνται.

Πρόκειται για το πρώτο πλήγμα εναντίον υπαεράκτιων υποδομών γεώτρησης υδρογονανθράκων στην Κριμαία μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV