Το ΝΑΤΟ φαντάζεται τους Ουκρανούς να παίρνουν πίσω Ντόνμπας και Κριμαία

Προφανώς αγνοεί ότι έχουν ρωσικούς πληθυσμούς

Οι ΝΑΤΟϊκοί και γενικά οι Δυτικοί συνεχίζουν να κάνουν ασυνάρτητες δηλώσεις με βάση τις οποίες θεωρούν πως οι Ουκρανοί θα κερδίσουν τον πόλεμο και θα πάρουν πίσω Κριμαία και Ντόνμπας παρά το γεγονός ότι οι κάτοικοι των περιοχών αυτών είναι Ρώσοι και δεν θέλουν να βλέπουν τους Ουκρανούς ούτε ζωγραφιστούς.

Το ΝΑΤΟ δεν αναμένει σημαντικά κέρδη για καμία από τις δύο πλευρές στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία τις επόμενες εβδομάδες, όπως ανέφερε στο CNN στρατιωτικός αξιωματούχος της Συμμαχίας με γνώση των πληροφοριών.

«Νομίζω ότι θα είμαστε σε ακινησία για λίγο καιρό», δήλωσε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας πως στο ΝΑΤΟ θεωρούν αυτή την περίοδο πως το μομέντουμ έχει μετατοπιστεί σημαντικά υπέρ της Ουκρανίας και η συζήτηση στους κύκλους της Συμμαχίας γίνεται πλέον για το αν είναι δυνατόν το Κίεβο να ανακαταλάβει την Κριμαία και τα εδάφη του Ντονμπάς που κατέλαβαν η Ρωσία και οι ρωσόφωνοι.

«Νομίζω ότι θα μπορούσαν (να ανακαταλάβουν την Κριμαία και το Ντονμπάς), ναι», δήλωσε ο αξιωματούχος. «Όχι τώρα, όχι σύντομα, αλλά αν μπορέσουν να συνεχίσουν τον αγώνα, το πιστεύω».

«Έχω αμφιβολίες για το αν όντως πρέπει να πολεμήσουν για να πάρουν πίσω τα εδάφη τους», είπε, αναφερόμενος σε μια πιθανή αντίδραση του τοπικού πληθυσμού σε ορισμένες από αυτές τις περιοχές.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV