Ρωσική επίθεση με πολυηχητικούς πυραύλους Kinzhal στην Οδησσό

Σοκ και δέος στην Οδησσό από την πρώτη μαζική επίθεση της ρωσικής Αεροπορίας με πολυηχητικούς πυραύλους Kinzhal.

Είναι η πρώτη φορά που η ρωσική Αεροπορία εξαπέλυσε μαζικά επίθεση με τρεις Kh-47M2 Kinzhal σε μία περιοχή, καθώς μέχρι στιγμής πλην της επίθεσης σε δυτικό οπλισμό της αποθήκη του Λβιβ δεν είχε υπάρξει άλλη επιδρομή με περισσότερους από έναν Kinzhal.

Η ρωσική Αεροπορία ισοπέδωσε ένα τεράστιο οικοδομικό τετράγωνο 100 στρεμμάτων στην Οδησσό με αποτέλεσμα να έχουν καταρρεύσει πέντε πολυόροφα κτίρια! 

Ακολούθησαν βολές βλημάτων cruise Κalibr, όταν πέντε βλήματα κτύπησαν και άλλες αποθήκες δυτικών όπλων μετά από λίγο

Σύμφωνα με ουκρανικές πηγές, πριν λίγο ακολούθησε και δεύτερο κύμα βομβαρδισμών.

Εκεί κτυπήθηκε τo εμπορικό κέντρο Riviera το οποίο είχε μετατραπεί σε χώρο αποθήκευσης τεθωκακισμένων από τις δυτικές χώρες, κυρίως από την Σλοβακία και την Πολωνία.

Είχε προηγηθεί την Κυριακή, όπως αποκάλυψε το pronews.gr  η εξόντωση περί των 100 δυτικών μισθοφόρων σε ξενοδοχείο κοντά στο χωριό Zatoka στην Οδησσό, την ώρα που κοιμόντουσαν.

H Oδησσός, πιθανότατα θα αποτελέσει τον επόμενο στόχο των ρωσικών δυνάμεων μετά την ολοκληρωτική κατάληψη του Ντονμπάς, της Χερσώνας και της πόλης του Ζαπορίζιε (η περιοχή έχει ήδη καταληφθεί από τους Ρώσους και απομένει η ομώνυμη πρωτεύουσα της περιφέρειας).

 

Είναι ο μοναδικός τρόπος να επιτευχθεί το στρατηγικά ζητούμενο από την κεντρική ρωσική διοίκηση, αλλά και την πολιτική ηγεσία: Ο έλεγχος του συνόλου των βόρειων ακτών της Μαύρης Θάλασσας και η μετατροπή της Ουκρανίας σε περίκλειστο κράτος.

Αυτό θα είχε εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες για την ουκρανική οικονομία μακροπρόθεσμα, πέρα βέβαια από την απώλεια των τεράστιων εκτάσεων σιτοχώραφων στα νότια.

Αλλωστε μόνο τυχαία δεν ήταν η αναφορά του προέδρου της Ρωσίας Β.Πούτιν στο μαζικό έγκλημα που έγινε στο Σπίτι των Συνδικάτων της Οδησσού το 2014 από τους νεοναζί

Ο πύραυλος KH-47M2 Kinzhal  είναι ένα όπλο το οποίο μπορεί να αλλάξει ολόκληρη την εικόνα του πολέμου, όπως την έχουμε σήμερα στο μυαλό μας.

Προορισμένο να καταστρέφει κύριες μονάδες επιφανείας του αμερικανικού, γαλλικού και βρετανικού Ναυτικού το Kh-47M2 Kinzhal, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από κανένα γνωστό αντιπυραυλικό σύστημα.

Δεν είναι τυχαίο ότι σχεδιάστηκε να εκτοξεύεται από πλατφόρμες υψηλής ταχύτητας, όπως τα MiG-31, τα Su-57 ή τα στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-22M

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν το βλήμα Kh-47M2 Kinzhal μπορεί να επιτύχει ταχύτητα 10 Mach, μπορεί να ελίσσεται κατά την τελική φάση της πτήσης του, αποφεύγοντας τα αντιπυραυλικά πυρά και να αναπτύσει εν τέλει ταχύτητα 12 Mach στην κάθοδό του προς τον στόχο.

Το νέο σύστημα αν και επίσημα παρουσιάστηκε από τον Πούτιν την 1η Μαρτίου 2017 η προσωρινή επιχειρησιακή ικανότητα του Kh-47M2 Kinzhal έχει ξεκινήσει από το Σεπτέμβριο του 2017.

Ο KH-47M2 Kinzhal έχει εμβέλεια 2.000 χλμ, και βασίζεται στον πύραυλο 9M723-1F ο οποίος αποτελεί έκδοση του πυραύλου 9M723-1 που χρησιμοποιείται από το βαλλιστικό πυραυλικό σύστημα 9K720 Iskander-M.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV