Τάγμα Αζόφ: «Eτοιμάζεται στρατιωτική επιχείρηση απεγκλωβισμού αλλά μας τελειώνει ο χρόνος»

Σε εξέλιξη βρίσκεται το θρίλερ στο Azovstal της Μαριούπολης, εκεί που παραμένουν «ταμπουρωμένοι» για δεκάδες ημέρες μαχητές του Τάγματος Αζόφ, μαζί με αξιωματικούς της Δύσης.

Οι Ρώσοι συνεχίζουν τις επιθέσεις και ήδη εκατοντάδες Ουκρανοί έχουν πεθάνει εκεί. Ήδη περίπου 600 είναι οι τραυματίες και οι αριθμοί αυτοί αυξάνονται καθημερινά, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Υποδιοικητής του Συντάγματος Αζόφ, Λοχαγός Σβιατόσλαβ Παλαμάρ

«Στρατιώτες πεθαίνουν από σοβαρά τραύματα. Κυρίως πεθαίνουν από μολυσματική γάγγραινα. Δεν υπάρχουν αρκετά αντιβιοτικά, χειρουργικά εργαλεία, επίδεσμοι και ακρωτηριασμοί στο νοσοκομείο», είπε.

Την ίδια ώρα τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο που δείχνει μια ουκρανική σημαία να έχει υψωθεί στην οροφή του Azovstal. Λίγη ώρα αργότερα ακολούθησε νέος γύρος βομβαρδισμών από τους Ρώσους.

Σήμερα ο πρώην διοικητής του Αζόφ, Μαξίμ Ζορίν, δήλωσε ότι ο στρατός προετοιμάζει μια επιχείρηση για την  Μαριούπολη , αλλά δεν είναι σίγουρος για την επιτυχία της λόγω έλλειψης χρόνου. Αυτό είπε στον αέρα του Καναλιού 24.

«Εκτός από τη διπλωματική διαδικασία, παράλληλα, υπάρχει ακόμη μια διαδικασία προετοιμασίας μιας στρατιωτικής επιχείρησης για τον απεμπλοκή της πόλης. Σήμερα μπορεί να είναι πολλά στάδια με άλλες πόλεις που έχουν προηγουμένως απελευθερωθεί, να ανασυνταχθούν», είπε ο Ζορίν.

Είναι αλήθεια ότι, σύμφωνα με τον ίδιο, χρειάζεται πολύς χρόνος για να προετοιμαστεί κανείς για αυτή την επέμβαση.

«Δεν είμαι σίγουρος ότι όσοι βρίσκονται τώρα στο έδαφος του Azovstal έχουν αυτό το χρόνο», πρόσθεσε ο Zhorin.

Ας σημειωθεί ότι νωρίτερα, ο σύμβουλος του επικεφαλής του Προεδρικού Γραφείου, Μιχαήλ Ποντόλιακ, άφησε να εννοηθεί την ανάπτυξη μιας στρατιωτικής μεθόδου για τον αποκλεισμό της Μαριούπολης.

«Σήμερα, οι Ένοπλες Δυνάμεις καταβάλλουν προσπάθειες για να διασφαλίσουν ότι αυτή η ευκαιρία (απεμπλοκή με στρατιωτικά μέσα) θα εμφανιστεί στο ορατό μέλλον. Αλλά τα ζητήματα των στρατιωτικών μέτρων και σχεδίων σίγουρα δεν αποτελούν αντικείμενο δημόσιας συζήτησης», δήλωσε ο Podolyak στο ένα σχόλιο στον NV.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV