Μιλούν οι νεοναζί που εγκατέλειψαν το Azovstal: Μέσα βρίσκονται ανώτεροι δυτικοί αξιωματικοί

Εδώ και πάρα πολλές ημέρες βρίσκεται υπό ρωσικό κλοιό το Azovstal, καθώς μέσα του παραμένουν εκατοντάδες μαχητές του νεοναζιστικού Τάγματος Αζόφ, αλλά και ανώτεροι αξιωματικοί από δυτικές χώρες. 

Αυτό δήλωσε ο σύμβουλος του επικεφαλής της κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ (DPR), Γιαν Γκαγκίν, στο πρακτορείο RIA Novosti, τονίζοντας πως πρόκειται για αξιωματικούς από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Σε κάθε περίπτωση, μπορώ να επιβεβαιώσω την παρουσία ανώτατων αξιωματικών ξένων κρατών, κυρίως ευρωπαϊκών κρατών», είπε ο σύμβουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μαχητές του νεοναζιστικού Tάγματος του Αζόφ, που παραδόθηκαν, μιλούν για αυτό ενώ επιβεβαιώνεται από πολίτες που εγκατέλειψαν το εργοστάσιο μέσω των ανθρωπιστικών διαδρόμων.

Ο Γκαγκίν τόνισε επίσης ότι οι προσπάθειες εκπροσώπων άλλων χωρών να συμφωνήσουν με κάποιο τρόπο για την απελευθέρωση των μαχητών του Αζόφ στο Azovstal μαρτυρούν έμμεσα υπέρ αυτής της υπόθεσης.

Συχνά αιτήματα από Μακρόν

«Συγκεκριμένα, (υπάρχουν) συχνές τηλεφωνικές κλήσεις και συχνά αιτήματα από τον ίδιο τον πρόεδρο (της Γαλλίας) Μακρόν», είπε ο εκπρόσωπος του DPR.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV