Η Χαμάς ξεκίνησε πόλεμο με το Ισραήλ: Έπεσαν ρουκέτες στην Ιερουσαλήμ - Ήχησαν οι σειρήνες

Μέσω επίσημης ανακοίνωσης οι αμυντικές δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) γνωστοποίησαν ότι σειρήνες αεροπορικής  επιδρομής ήχησαν στην Ιερουσαλήμ και στο Μπέιτ Σεμές.

Εκρήξεις σημειώθηκαν στην Ιερουσαλήμ μετά τις σειρήνες που ήχησαν ενώ η πόλη γιορτάζει, το Jerusalem Day, όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες.

 

Ο ισραηλινός στρατός δεν επιβεβαιώνει άμεσα τις πληροφορίες, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές τραυματισμών ή ζημιών. Παράλληλα, ομάδες του στρατού εξετάζουν αν οι ρουκέτες έπεσαν σε κατοικημένες περιοχές.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες η Χαμάς εκτόξευσε αντιαρματικό πύραυλο Kornet, χωρίς να κτυπήσει κάποιο στρατιωτικό στόχο παρά μονάχα ένα ΙΧ αυτοκίνητο, χωρίς να βρίσκεται κάποιος μέσα σε αυτό.

Στο μεταξύ, η αστυνομία της Ιερουσαλήμ είπε ότι άρχισαν να εκκενώνουν την Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ υπό το φως της επίθεσης πυραύλων στην πρωτεύουσα. «Οι αστυνομικές δυνάμεις στο Δυτικό Τείχος έχουν αρχίσει να εκκενώνουν την περιοχή, μεταφέροντας τους πολίτες σε ασφαλέστερες τοποθεσίες», λέει η αστυνομία.

Επιβεβαιώνει το «χτύπημα» η Χαμάς

Η Χαμάς ανέφερε ότι «χτύπησε» την Ιερουσαλήμ ως απάντηση στα «εγκλήματα και την επιθετικότητα του Ισραήλ στην Ιερή Πόλη και την παρενόχληση του λαού μας στο Σεΐχ Τζαρά και στο Τζαμί Αλ-Άκσα». «Αυτό είναι ένα μήνυμα που ο εχθρός πρέπει να καταλάβει καλά», είπε ένας εκπρόσωπος της Οργάνωσης.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV