Μήνυμα πολέμου από Ουκρανία: Το «τάγμα Αζόφ» έκαψε ρωσικές σημαίες - «Θα συντρίψουμε τον εχθρό»!

Με βίντεο που δημοσίευσε σήμερα το επονομαζόμενο «Τάγμα Αζόφ» στο οποίο διακήρυξε την ετοιμότητά του να πολεμήσει την Ρωσία λέγοντας πως θα συναντήσουμε εμείς πρώτα τον εχθρό.

Ο επικεφαλής της παραστρατιωτικής οργάνωσης αναφέρει πως όπως το 2014 έτσι και τώρα οι εθελοντές της μονάδας, οι οποίοι είναι βετεράνοι του προηγούμενου πολέμου, είναι έτοιμοι να πάρουν τα όπλα και να συναντήσουν πρώτοι τον εχθρό, όπως έκαναν και στο παρελθόν.

Ο ίδιος αναφέρει πως θα υπερασπιστούν τα εδάφη της Ουκρανίας και φωνάζοντας «θάνατος στον εχθρό» καίει μια ρωσική σημαία, την οποία έχει ρίξει στο έδαφος.

Το  «Τάγμα του Αζόφ» δημιουργήθηκε ως παραστρατιωτική οργάνωση στις 5 Μαΐου του 2014 και είδε πρώτη φορά δράση τον Ιούμιο του 2014 κατά των ρωσόφωνων στην Μαριούπολη. Το Νοέμβριο η οργάνωση εντάχθηκε επίσημα στην  εθνοφυλακή της Ουκρανίας.

Τα «τάγμα» πάντως έχει αποκτήσει φήμη για βασανισμούς και εγκλήματα πολέμου κατά των αμάχων και αιχμαλώτων ενώ πολλοί το συνδέουν με νέο-ναζιστικές οργανώσεις της Ουκρανίας. Περισσότερα από τα μισά ενεργά μέλη του μιλούν τα ρωσικά ενώ πολλοί προέρχονται από τις περιοχές του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ.

Δεν πρόκειται όμως για μια συνηθισμένη παραστρατιωτική οργάνωση αφού η δύναμή του αποτελείται από το 1ο και 2 ο Τάγμα Ειδικών Επιχειρήσεων, την 5η Επιλαρχία αρμάτων, διαθέτει μια Μοίρα Ρ/Κ πυροβολικού και άλλες υποστηρικτικές  μονάδες.

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV