Η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ ανακοίνωσε το Σάββατο ότι στόχευσε με τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών τη βάση των ΗΠΑ στο Χαρίρ, στο Ερμπίλ του ιρακινού Κουρδιστάν, ως «απάντηση στις συνεχιζόμενες σφαγές που διαπράττει η ισραηλινή οντότητα εναντίον του λαού στη Γάζα».

Σε ανακοίνωσή της, η ομάδα τόνισε ότι η επιχείρηση αυτή αποτελεί μέρος της συνεχιζόμενης στρατηγικής της για την αντίσταση στις αμερικανικές δυνάμεις κατοχής στο Ιράκ και την περιοχή, υποσχόμενη να συνεχίσει «τα χτυπήματα κατά των προπυργίων του εχθρού».

Από την έναρξη των επιχειρήσεων τον Οκτώβριο, οι στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ σε όλη τη Συρία και το Ιράκ έχουν δεχθεί πάνω από 110 επιθέσεις

Επιπλέον, πηγές της Al Mayadeen αποκάλυψαν ότι στη Συρία, η βάση των αμερικανικών κατοχικών δυνάμεων στο πετρελαϊκό πεδίο Conoco αποτέλεσε στόχο πέντε ρουκετών, ενώ αυτή στο πετρελαϊκό πεδίο Al-Omar αποτέλεσε στόχο επτά ρουκετών.

Οι επιθέσεις κατά αμερικανικών στόχων συνεχίζονται αμείωτες

Η Ιρακινή Αντίσταση έχει σταθερά επιβεβαιώσει τη δέσμευσή της να στοχοποιήσει την αμερικανική κατοχή λόγω «της υποστήριξης της Ουάσινγκτον στην ισραηλινή κατοχή και του κομβικού της ρόλου στη συνεχιζόμενη επίθεση εναντίον της Λωρίδας της Γάζας».

Την περασμένη εβδομάδα, η Ισλαμική Αντίσταση ανακοίνωσε τη διεξαγωγή πολλών ξεχωριστών επιχειρήσεων κατά των αμερικανικών βάσεων κατοχής, συμπεριλαμβανομένων των βάσεων al-Shaddadi, Kharab Al-Jir και Conoco στη Συρία.

Επιπλέον, η ομάδα ανέλαβε την ευθύνη για αρκετές επιχειρήσεις εναντίον ισραηλινών εγκαταστάσεων και βάσεων, κυρίως στο «Εϊλάτ» στην Ερυθρά Θάλασσα και κυρίως εναντίον του υπό ισραηλινή εκμετάλλευση κοιτάσματος φυσικού αερίου Karish στα ανοικτά των βόρειων ακτών της κατεχόμενης Παλαιστίνης, κοντά στα θαλάσσια σύνορα του Λιβάνου.

Η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα την Ουάσινγκτον ότι «οι βάσεις της στη Συρία και το Ιράκ αποτελούν νόμιμους στόχους όσο συνεχίζεται ο πόλεμος στη Γάζα».

Από την έναρξη των επιχειρήσεων τον Οκτώβριο, οι στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ σε όλη τη Συρία και το Ιράκ έχουν δεχθεί πάνω από 110 επιθέσεις.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ