Το «TURKAEGEAN» ή αλλιώς το τουρκικό Αιγαίο επιστρέφει και θα επιστρέφει κάθε χρονιά μέχρι το… 2031 γιατί κανείς στην Ελλάδα δεν έκανε ένσταση!

Μόλις πριν δύο μέρες ο τουρκικός οργανισμός τουρισμού ξεκίνησε τη νέα καμπάνια για το καλοκαίρι του 2023 με τη χρήση του όρου Turkeagean.

Η τουρκική κίνηση έχει βλάψει την ελληνική πλευρά, καθώς η Άγκυρα κατάφερε να κατοχυρώσει τον όρο στην Ε.Ε. με τη μορφή εμπορικού σήματος για την τουριστική της καμπάνια και μάλιστα χωρίς η Αθήνα να αντιδράσει.

Η αίτηση της Τουρκίας ελήφθη τον Ιούλιο του 2021, δημοσιεύτηκε για ενστάσεις τον Σεπτέμβριο του 2021 (καμία ένσταση) και καταχωρήθηκε τον Δεκέμβριο του 2021.

Από ότι φαίνεται η ελληνική πλευρά είχε άλλες δουλειές αφού την περίοδο εκείνη δεν κατέθεσε ένσταση για να ανατρέψει την κατοχύρωση του ονόματος Τούρκικου Αιγαίου, ο οποίος ναι μεν στοχεύει στην προσέλκυση τουριστών αποτελεί, όμως ακραία αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο.

Άλλωστε η Τουρκία θα μπορεί να χρησιμοποιεί τον όρο “Turkaegean” ως τον Ιούλιο του 2031 και από ότι φαίνεται θα παρακολουθήσουμε αρκετές τουριστικές καμπάνιες ως τότε, αφού σαν χώρα παραδίδουμε τα εμπορικά μας σήματα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ