Ο Τζιχάτ Γιαϊτζί, ο δημιουργός του δόγματος της «Γαλάζιας Πατρίδας» με βάση το οποίο οι Τούρκοι κατασκεύασαν και υπέγραψαν το τουρκολιβυκό μνημόνιο με το οποίο και αρπάζουν μέρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και βασικός σύμβουλος του Ρ.Τ.Ερντογάν, ζήτησε η Ελλάδα να έχει χωρικά ύδατα μέχρι τα… 3 ναυτικά μίλια!

Μπορεί να ακούγονται γραφικά όλα αυτά που λένε οι Τούρκοι εδώ και αρκετούς μήνες το τελευταίο χρονικό διάστημα, αλλά πλέον έχουν γίνει επικίνδυνα γιατί είναι επαναλαμβανόμενα και ακούγονται ΜΟΝΟ αυτά στο εξωτερικό.

Τον ρώτησαν σχετικά με την έκκληση για διάλογο που υποτίθεται πως έκανε ο Τούρκος υπουργός Αμύνης Ακάρ προς την Ελλάδα και λέει τα εξής όπως αναφέρουν τα Τουρκικά Νέα:

«Εγώ πιστεύω ότι η έκκληση για διάλογο προς την Ελλάδα είναι πολύ λανθασμένη
Αυτό να το υπογραμμίσουμε. Τι είδους διάλογο θα κάνουμε ; Τι είδους διάλογο ;

Να κάτσουμε να συζητήσουμε “πόσες δυνάμεις έχεις εσύ σε αυτά τα νησιά” , “πόσες πρέπει να βρίσκονται”, ή πόσο ενοχλούμαστε ή δεν ενοχλούμαστε από αυτές ; Μεγάλο λάθος.
…………
Ο διάλογος με την Ελλάδα, μπορεί να αρχίσει όταν η Ελλάδα αρχίσει να εφαρμόζει τις συνθήκες
…………
Αλλά όταν εσύ έχεις εισβάλει στο χωράφι μου, θα εμφανιστώ εγώ να λέω “έλα να συζητήσουμε” ; Όχι πρώτα βγες από το χωράφι μου. Πρώτα βγες από το χωράφι μου.

Η Ελλάδα είναι ένα επεκτατικό κράτος που δεν συμμορφώνονται στις συνθήκες, δεν υπολογίζει τις συμφωνίες, είναι ένα αναθεωρητικό στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, κράτος.

Έξι φορές επεκτάθηκε εδαφικά και μετά από τις 6 αυτές φορές που επεκτάθηκε, επιδιώκει τώρα να επεκταθεί για έβδομη φορά

Αφού εμείς ζητάμε από την Ελλάδα να εφαρμόσει τις συνθήκες, τότε πρέπει να εμφανίσουμε ως θέση μας ότι τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας στη “Νησιωτική Θάλασσα” πρέπει να γίνουν τρία μίλια όπως ήταν στη συνθήκη της Λωζάνης»

Η Ελλάδα δεν προβάλει διεκδικήσεις έναντι της Τουρκίας, σε ότι αφορά την παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης για το καθεστώς αυτονομίας Ίμβρου και Τενέδου και πολλλών άλλων ζητημάτων με αποτέλεσμα η Άγκυρα να έχει αποθρασυνθεί σε απίστευτο βαθμό.

Είναι μία θέση την οποία στηρίζει εδώ και χρόνια το pronews.gr το οποίο ζητούσε ανέκαθεν από το ελληνικό ΥΠΕΞ να προβάλει διεκδικήσεις έναντι της Άγκυρας για τις καταφανέστατες τουρκικές παραβιάσεις της Συνθήκης της Λωζάνης, όχι μόνο σε ότι αφορά το καθεστώς αυτονομίας Ίμβρου-Τενέδου και την εκδίωξη των ελληνικών πληθυσμών, αλλά και την εκδίωξη του ελληνικού πληθυσμού της Κωνσταντινούπολης με τέσσερις αλλεπάλληλους διωγμούς, το 1945, το 1955, το 1963 και το 1974.

Πλέον μία κοινότητα που αριθμούσε περισσότερα από 150.000 άτομα έχει απομείνει με μόλις… 3.000 ενώ με βάση την Συνθήκη η Άγκυρα όφειλε να την προστατέψει και να εξασφαλίσει την ευημερία της.

Αυτά τα ζητήματα θα έπρεπε η ελληνική κυβέρνηση και η εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση να τα ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ καθημερινά και να τα αντιτάσσει έναντι των ανύπαρκτων ζητημάτων που ανακινεί καθημερινά η Τουρκία για δήθεν ελληνικές παραβιάσεις της Συνθήκης με τα οποία ζητάει κιόλας να αυτο-αφοπλιστεί η Ελλάδα και να μην προνοεί για την άμυνα των ελληνικών νησιών!

Το θράσος πρέπει να απαντηθεί σε ανάλογη κλίμακα και όχι με ανακοινώσεις του τύπου «Η Τουρκία παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και η Διεθνής Κοινότητα είναι μαζί μας, μπλα, μπλα».

Η Διεθνής Κοινότητα βλέπει μονάχα την Τουρκία να διεκδικεί και την Ελλάδα να σιωπά. Άρα στην όποια διαπραγμάτευση βλέπει μόνο τουρκικά αιτήματα και κανένα ελληνικό!

Στη κυβέρνηση έχουν συνηθίσει το «λιβανιστήρι» από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ και θεωρούν πως όλοι έχουν αποκτήσει μυαλό… αμοιβάδας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ