Άγκυρα: «Αυτά είναι τα νησιά που έχει στρατιωτικοποιήσει η Ελλάδα»

Oι Τούρκοι στοχοποιούν ακόμα και την Θάσο

Νέο προκλητικό δημοσίευμα του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu, που στοχοποιεί τα νησιά του Αιγαίου Πελάγους, καταγγέλλοντας την Ελλάδα για την στρατικοποίησή τους.

«Η Ελλάδα συνεχίζει να παραβιάζει το μη στρατιωτικό καθεστώς των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, ισχυριζόμενη ότι η Τουρκία αποτελεί απειλή για την ίδια, παρά τις αντίθετες διατάξεις των διεθνών συνθηκών στις οποίες είναι συμβαλλόμενο μέρος» σημειώνει το δημοσίευμα που παρουσιάζει τις τουρκικές θέσεις για το θέμα, καταλήγοντας στις απειλές Ερντογάν – Τσαβούσογλου πως: «Εάν η Ελλάδα συνεχίζει να παραβιάζει τις Συνθήκες, θα τεθεί θέμα κυριαρχίας των νησιών».

Το Anadolu δημοσιεύει και χάρτη των ελληνικών νησιών που η Άγκυρα αξιώνει να αποστρατιωτικοποιηθούν και περιλαμβάνουν ακόμη και τη… Θάσο και την Σαμοθράκη. «Το γεγονός ότι τα νησιά είναι τόσο κοντά στις ακτές της Ανατολίας είναι ο κύριος λόγος για το μη στρατιωτικό καθεστώς των νησιών. Η απειλή που ενδέχεται να αποτελούν τα νησιά για την ασφάλεια της Τουρκίας λόγω της θέσης τους έχει ληφθεί υπόψη στις Συνθήκες» σημειώνει το δημοσίευμα.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV