«Η Ελλάδα έβαλε στο στόχαστρο την Κωνσταντινούπολη, με τις πλάτες της Δύσης» υποστηρίζει  ο Τούρκος απόστρατος -και ειδικός σε θέματα ασφάλειας- Τζασκούν Μπασμπούγ.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Haber Global, ο Μπασμπούγ ανέλυσε τις «επεκτατικές» βλέψεις της… Ελλάδας, που φτάνουν έως την κατάκτηση της πάλαι ποτέ πρωτεύουσας του Βυζαντίου.

«Η Ελλάδα με στήριξη από τη Δύση έφτασε σε αυτά τα γεωγραφικά όρια. Τους είναι αρκετά;» ρωτάει αρχικά ο Τούρκος απόστρατος, δείχνοντας στη συνέχεια τον χάρτη και απαντώντας μονολεκτικά : «Όχι».

«Η Ελλάδα υποστηρίζει ότι αυτός είναι ο στόχος μας, ο παλιός χάρτης του Βυζαντίου» προσθέτει, συμπληρώνοντας : «Και προς αυτή την κατεύθυνση λένε πως “Έχω την ιδεολογία μου και τα ιδανικά μου”»

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο στρατηγικός αναλυτής Αμπντουλάχ Τσιφτσί, που επίσης έκανε λόγο για ελληνική «εχθρότητα» με στόχο την Κωνσταντινούπολη.

«Στην αντιπολίτευση όπως και στην κυβέρνηση στην Ελλάδα υπάρχει εχθρότητα προς την Τουρκία, δεν υπάρχει διαφορά. Και τι επιδιώκουν; Εχει βλέψεις η Ελλάδα για την Κωνσταντινούπολη;» ρωτάει ο τούρκος αναλυτής. «Ναι, φυσικά έχει» απαντά ο ίδιος. Όλα αυτά στο CNN Τurk, ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ