Σε πολεμικές δηλώσεις κατά Ελλάδας και Κύπρου και σε ευθείες απειλές εναντίον τους, προχώρησε ο Τούρκος ΥΠΑΜ Χουλουσί Ακάρ ο οποίος είπε ότι «η Κύπρος ιστορικά έχει βαμμένα τα χέρια της με αίμα» και πρόσθεσ ότι ο τουρκικός Στρατός είναι έτοιμος να απαντήσει, στο πλαίσιο των εγγυήσεων, ενάντια σε οποιαδήποτε ενέργεια.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν κατά τις αναφορές του Τούρκου ΥΠΑΜ στην ίδρυση του Κυπροκουρδικού Συνδέσμου Αλληλεγγύης όπως αναφέρει ο Φιλελεύθερος της Κύπρου.

Η Άγκυρα, έχει ενοχληθεί από το άνοιγμα γραφείων στην Κυπριακή Δημοκρατία των Κούρδων της Συρίας (PYD), τους οποίους θεωρεί παρακλάδι του ΡΚΚ.

Σε δηλώσεις του μέσω τηλεδιάσκεψης στους αρχηγούς του τουρκικού Στρατού, ο Χουλουσί Ακάρ είπε ότι «η ελληνοκυπριακή διοίκηση επιδεικνύει μια στάση ανάλογη με το αίμα που έχει στα χέρια της από την ιστορία».

«Κάνουν συνεργασία κατά το παράδειγμα του στρατοπέδου του Λαυρίου που έφτιαξε η Ελλάδα. Η Ελλάδα προσπάθησε να πετύχει κάτι με παρόμοιες πρακτικές, αλλά πρέπει να έχει δει ότι δεν θα πετύχει τίποτα», είπε.

Συνέχισε, επισημαίνοντας ότι πρέπει να γίνει κατανοητό πως πρόκειται «για μάταιες προσπάθειες και ότι δεν θα πετύχουν τίποτα».

«Αν νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν κάποιες ενέργειες κατά της ειρήνης και της σταθερότητας στην Κύπρο και κατά των αδελφών, να γνωρίζουν ότι αυτά είναι όνειρα απατηλά.

«Οι συνέπειες θα είναι σοβαρές»

»Ολος ο κόσμος ας γνωρίζει ότι η εγγυήτρια δύναμη Τουρκία και ο τουρκικός Στρατός ο οποίος βρίσκεται εκεί στο πλαίσιο των εγγυήσεων και οι δυνάμεις ασφαλείας της ‘τδβκ’ δεν θα το επιτρέψουν ποτέ και είναι έτοιμοι να απαντήσουν πλήρως ενάντια σε οποιαδήποτε ενέργεια.

»Δεν πρέπει να μπουν σε μια τέτοια περιπέτεια, πρέπει από τώρα να δουν ότι οι συνέπειες θα είναι σοβαρές», κατέληξε ο Ακάρ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ