Στην Ελλάδα κάποιοι θέλουν «ρεαλισμό» & οι Τούρκοι θέλουν κυριαρχία «σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο»

Μέχρι και ο Τατάρ μας απειλεί...

Ο ηγέτης του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, προχώρησε σε νέες προκλητικές πολεμικές δηλώσεις με τις οποίες είπε ότι μαζί με την Τουρκία ο κοινός σκοπός είναι η κυριαρχία από το Αιγαίο μέχρι και την Ανατολική Μεσόγειο και ότι όλος αυτός ο χώρος θα γίνει τουρκικός.

Πλέον η Τουρκία διαμηνύει δημόσια τις παράνομες επιδιώξεις της από τις οποίες είναι ανυποχώρητη. 

«Στον αγώνα στην Ανατολική Μεσόγειο υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας, στη Γαλάζια Πατρίδα, στα γαλάζια νερά, όπως και στις έρευνες υδρογονανθράκων.

Για την κυριαρχία μας από το Αιγαίο μέχρι και τον κόλπο της Αλεξάνδρειας, στη Γαλάζια Πατρίδα, στους αιθέρες, όταν τα δούμε όλα αυτά μαζί με την Τουρκία, καταλαβαίνουμε ότι η παρουσία της Τουρκίας στην Κύπρο είναι σημαντική για την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων.

Όπως και η ΤΔΒΚ είναι σημαντική για την ασφάλεια της Τουρκίας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε το Σάββατο και ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, ο οποίος τόνισε ότι η Κύπρος είναι τουρκική από το 1571 προσθέτοντας ότι στα Βαρώσια «δεν υποχωρούμε» παρά τις συστάσεις της Ε.Ε να μην προχωρήσουν στο άνοιγμά τους.

Έχει κατανοήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο διαπραγμάτευσης με την Άγκυρα και φυσικά ότι η μόνη απάντηση στην τουρκική απαίτηση για... αποστρατικοποίηση των νησιών είναι ακόμα περισσότερα βαρέα όπλα;

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες και ενώ η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι Ελλάδα και Τουρκία εισήλθαν σε εμπόλεμη κατάσταση ο καθηγητής Λουκάς Τσούκαλης, πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ, κάλεσε τους Έλληνες να αντιμετωπίσουν την κατάσταση με «ρεαλισμό» και χωρίς «ψευδαισθήσεις»

Εμμέσως πλην σαφώς, ο επικεφαλής του φορέα που χαράζει ουσιαστικά την εξωτερική πολιτική της χώρας μας, ζητά να υποχωρήσουμε στις απαιτήσεις της Άγκυρας!

Μιας Άγκυρας που όμως απαιτεί την... οικειοθελή παράδοσή μας άνευ όρων και προσπάθειας.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV