Θράσος της Άγκυρας: «Ο Έλληνας υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ μας απειλεί από τον φράχτη του Έβρου»

Η Άγκυρα έχει αποθρασυνθεί πλήρως αφού οι ελληνικές κυβερνήσεις της το επέτρεψαν να το κάνει επί σειρά ετών.

Οι τούρκικες εφημερίδες χρησιμοποιούν τους όρους «απειλή» και «πρόκληση» στους τίτλους των δημοσιευμάτων για την επίσκεψη του Έλληνα υπουργού στον Έβρο

«Αστειότητες» χαρακτήρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος τα αρνητικά σχόλια του Τουρκικού Τύπου για την επίσκεψή του στον Έβρο.

«Δεν υπήρξε καμία πρόκληση. Είναι δικαίωμά μου να επιθεωρήσω στην ελληνική μεθόριο τον φράκτη και να εμψυχώσω τους Έλληνες αστυνομικούς που υπηρετούν στα σύνορα με μοναδικό μέλημα την ασφάλεια της χώρας» έλεγε σε συνεργάτες του ο υπουργός.

 Οι εφημερίδες Σοζτζού (αντιπολιτευόμενη) και Ακσάμ (φιλο-κυβερνητική) επιλέγουν τη χρήση των όρων «απειλή» και «πρόκληση» στους τίτλους των δημοσιευμάτων τους, σημειώνοντας, μάλιστα, πως ο Έλληνας υπουργός έφθασε σε απόσταση 50 μέτρων από θέσεις Τούρκων στρατιωτών.

Σε όλα τα σχετικά άρθρα επισημαίνεται η τοποθέτηση 250 πρόσθετων συνοριοφυλάκων στην περιοχή του Έβρου, καθώς και η επικείμενη ολοκλήρωση του προστατευτικού τείχους μήκους 37 χλμ., ενώ τα δημοσιεύματα στις εφημερίδες Τζουμχουριέτ και Χουριέτ αναφέρονται και στην παρουσία ενός Zepelin της Frontex στην περιοχή.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV