Δύο Τούρκοι κολύμπησαν μέχρι την Μεγίστη και συνελήφθησαν από το Λιμενικό

Μείζον θέμα ασφαλείας προκύπτει για το Καστελόριζο αφού οι Τούρκοι πλέον φτάνουν στο νησί κολυμπώντας!

Όπως μετέδωσε το OPEN TV και η δημοσιογράφος Γεωργία Λαγού, εντοπίστηκαν από τις αρχές στο Καστελόριζο δύο Τούρκοι που κολυμπούσαν στη θαλάσσια περιοχή.

Οι δύο Τούρκοι  εντοπίστηκαν να κολυμπούν στο Καστελόριζο πριν από το πρώτο φως της ημέρας. Οι ίδιοι ισχυρίστηκαν ότι ξεκίνησαν από τα τουρκικά παράλια και έφτασαν κολυμπώντας στο Καστελόριζο.

Όταν τους πλησίασαν, αντιστάθηκαν και κατάφεραν αρχικώς να συλλάβουν τον έναν εκ των δύο, ο οποίος κρατείται στο Λιμεναρχείο στο Καστελόριζο.

Ο δεύτερος, εκείνη την ώρα μπήκε στο πλοίο της γραμμής που απέπλεε με προορισμό τη Ρόδο. Οι Λιμενικές Αρχές ωστόσο είχαν στήσει καρτέρι στο λιμάνι της Ρόδου και εκεί τον συνέλαβαν. Πλέον και ο δεύτερος είναι κρατούμενος.

Οι ίδιοι ισχυρίστηκαν ότι είναι Γκιουλενιστές και πως κατέφυγαν στην Ελλάδα για να αποφύγουν τις συνέπειες από το καθεστώς Ερντογάν. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μαζί τους έφεραν πλαστά έγγραφα.

Εδώ τίθενται πολλά ερωτήματα.

Το ότι κολύμπησαν 1.800 μέτρα από τις τουρκικές ακτές δείχνει ανθρώπους γυμνασμένους με αντοχές.

Το ότι αντιστάθηκαν στην σύλληψή τους και μάλιστα έδειξαν να μην έχουν κανένα φόβο από την επέμβαση των αρχών, δείχνει ανθρώπους εκπαιδευμένους ικανούς να αντιδρούν σε τέτοιες καταστάσεις.

Είναι Γκιουλενιστές; Ή πρόκειται περί άσκησης δολιοφθοράς;

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV