Με αφορμή την επέτειο από την Άλωση της Τριπολιτσάς το τουρκικό ΥΠΕΞ έκανε επίθεση στον Ελληνισμό και την ελληνική Ιστορία με το γνωστό τουρκικό θράσος της αμνησίας των σφαγών των Μικρασιατών Ελλήνων και των Ποντίων Ελλήνων.

Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση στο Twitter γράφοντας: «23 Σεπτεμβρίου 1821. Σφαγή της Τριπολιτσάς. Μια μαύρη κηλίδα στην Ιστορία!» και συνοδεύοντας την ανάρτηση από την ανάλογη αφίσα!

«Έχουν περάσει 200 χρόνια από τότε που δεκάδες χιλιάδες Τούρκοι δολοφονήθηκαν άγρια στην Τριπολιτσά. 

Αυτή η απάνθρωπη σφαγή, η οποία είχε ως στόχο να μην αφήσει ούτε έναν Τούρκο να μην επιβιώσει στην Πελοπόννησο, έμεινε ως μαύρο στίγμα στην Ιστορία.

Όσοι κάνουν το λάθος να διδάσκουν τους άλλους, διαστρεβλώνοντας τα ιστορικά γεγονότα σε κάθε ευκαιρία, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι δικές τους θηριωδίες δεν μπορούν ποτέ να ξεχαστούν και θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τα γεγονότα με ειλικρίνεια», αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Φυσικά για τις Γενοκτονίες εκατομμυρίων Ελλήνων της Μικράς Ασίας και του Πόντου, τηις Γενοκτονίες των Αρμενίων και των Ασσυρίων Ορθοδόξων το τουρκικό ΥΠΕΞ δεν είπε κουβέντα.

Με αυτό το θρασύτατο κράτος η ελληνική κυβέρνηση (και όλες πριν από αυτήν) βλέπουν «κοινά συμφέροντα»…

200 years have passed since tens of thousands of Turks were brutally and mercilessly massacred in #Tripolitsa. This inhumane massacre was aimed to not let a single Turk survive in the Peloponnese, and thus it has gone down in history as a black stain. pic.twitter.com/HGLwJbQpUL

— Turkish MFA (@MFATurkey) September 23, 2021

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ