2,5 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Κρήτης έφτασε η τουρκική φρεγάτα!

Διαψεύδει το ΓΕΕΘΑ...

H τουρκική φρεγάτα έφθασε μέχρι και 2,5 μίλια από τις ανατολικές ακτές της Κρήτης όπως μεταδόθηκε πριν από λίγο στο Open!

Πρόκειται για μία τουρκική φρεγάτα κλάσης "G" και συγκεκριμένα την TCG Gemlik (F 492) και είναι αυτή που παρενοχλεί εδώ και ημέρες το Nautical Geo το οποίο εκτελεί έρευνες για λογαριασμό των Αθηνών στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Πλέον, αν ισχύει η είδηση, οι Τούρκοι αμφισβητούν ακόμα και τα έξι ναυτικά μίλια και προς το παρόν από ελληνικής πλευράς υπάρχει μόνο... παρατήρηση.

Aπό το ΓΕΕΘΑ αναφέρουν πως η τουρκική φρεγάτα βρίσκεται εκτός περιοχής των 6 ναυτικών μιλίων, με βάση τα στοιχεία του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων αυτό όμως αναφέρεται στην τωρινή κατάσταση και δεν διευκρινίζει που βρίσκονταν η τουρκική φρεγάτα νωρίτερα.

Με βάση το ρεπορτάζ του Οpen η τουρκική φρεγάτα παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα για να εμποδίσει το πλοίο ερευνών να πραγματοποιήσει τις εργασίες του.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV