Τουρκικό ATR C-72-600TMPA πέταξε νότια της Κρήτης δίπλα σε ελληνικό Embraer

Ένα τουρκικό αεροσκάφος επιτήρησης και ανθυποβρυχιακού πολέμου ATR C-72-600TMPA  πέταξε νότια της Κρήτης σε περιοχή όπου επιχειρούσε ένα ελληνικό Embraer EMB-145H AEW&C στο πλαίσιο της Επιχείρησης «ΙΡΙΝΙ» για το εμπάργκο των όπλων που υποτίθεται έχει επιβληθεί στη Λιβύη!

Η εισβολή στην συγκεκριμένη περιοχή έγινε στα πλαίσια της αμφισβήτησης της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Το αεροσκάφος του τουρκικού Ναυτικού έχει πολλαπλές δυνατότητες  όπως καταγραφή αλλά και ικανότητα ανθυποβρυχιακού πολέμου.

Πλησίασε πολύ κοντά στην πτήση του ελληνικού Αεροσκάφος 

Μαχητικά της 115 Πτέρυγα Μάχης έσπευσαν στην περιοχή και ανάγκασαν το τουρκικό αεροσκάφος να αποχωρήσει.

Το γεγονός συνέβη στις 9 Σεπτεμβρίου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι απαντώντας σε ελληνική NAVTEX για άσκηση με πυρά, η Τουρκία απάντησε με δική της αγγελία, με την οποία δηλώνει τις ανησυχίες της για  την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στην περιοχή ανατολικά του 28ου μεσημβρινού.

Γιατί; Φυσικά επειδή η ίδια η ελληνική κυβέρνηση μέχρι εκεί οριοθέτησε την ελληνική ΑΟΖ στην συμφωνία που υπέγραψε με την Αίγυπτο.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV